En Sıcak Konular

Youtube için kendilerini yaktılar

16 Şubat 2009 11:30 tsi
Internet üzerinden dünyanın en çok izlenen video paylaşım sitesi Youtube, gençlerin eğlence anlayışına yeni bir boyut getirirken büyük kazaların da ortaya çıkmasına neden oluyor.

İtalya'ya yaşanan bu iki olay, Youtube'un gençlerin hayatında bir tehlike unsuru olmaya başladığının göstergesi.

İtalya'da 4 yıl önce hayata geçen video paylaşım sitesi 'Youtube'un gençler üzerindeki olumsuz etkisi gündeme gelmeye başladı. Daha önce sitede yayınlanan orta dereceli okullarda çekildiği belirlenen vahşet içerikli görüntüler kamouyundan yoğun tepki alırken, şimdi de bir gün içinde sitede videolerını yayınlamak isteyen 4 gençten birinin ölümü ve üçünün ağır yaralanması tartışmaları iyice tırmandırdı. Konunun hükümet gündemine de taşınması da gündeme geldi.

AMAÇ EĞLENMEK
Torino kentinde 14 yaşındaki iki genç, eğlenmek amacıyla akıllara durgunluk veren bir yönteme başvurdu. Vücutlarına benzin döken ve kendilerini ateşe veren gençleri yaşıtları olan bazı arkadaşları da cep telefonuyla videoya aldı. Amaçları sadece birkaç saniyelik görüntü alıp Youtube paylaşım sitesine göndermek olan gençlerin hesapları tutmadı. Bir anda alevler içinde kalan gençler, acı içinde haykırmaya başlayınca, arkadaşları durumun şakadan çıktığını anladı. Arkadaşları ve çevreden yetişenler olaya müdahale etti. Hemen hastaneye kaldırılan gençlerden birinin vücudunun yüzde 60'ında ağır yanık olduğu belirtildi.

YOUTUBE UĞRUNA
Başkent Roma yakınlarındaki Latina kentinde ise 18 yaşındaki Marco İannaccone ve 25 yaşındaki ağabeyi Stefano İannaccone, katıldıkları bir partide aşırı alkol aldı. Kardeşlerden Marco İannaccone direksiyone geçerken, ağabeyi Stefano İannaccone de cep telefonuyla, kardeşinin sarhoş haliyle araç kullanışını videoya almaya başladı. Amaç yine aynıydı. Video görüntülerini Youtube paylaşım sitesine göndereceklerdi. Ancak bu macera uzun sürmedi. Marco, alkolun etkisiyle direksiyon hakimiyetini kaybetti, araç şarampole yuvarlandı. Kazada Marco ağır yaralandı, ağabeyi Stefano ise hayatını kaybetti.

gazeteport



Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,054 µs