En Sıcak Konular

Sine-i millet çuvalladı!

0 0 0000 00:00 tsi
Sine-i millet çuvalladı! Bu fikri Deniz Baykal ortaya attı. Tartışmayı bitiren de kendisi oldu. Zaten her halde olacağı da pek yoktu. Baksanıza, konu ile ilgili ne söyleyeceği merakla beklenen patronlar kulübü TÜSİAD bile "seçim zamanında yapılmalı" diyor. Üstelik siyasi sağduyu

Hoşumuza gider mi bilinmez, ancak muhalefet bir türlü adım atamıyor. Bundan bir kaç ay öncesini hatırlayalım. Sol ve sağda birlik tartışmaları sonuçsuz kalmıştı. Bugün ise "sine-i millet" sonçsuz kalan bir tartışma.

Bu tartışmayı, solda ve sağda birlik tartışmalarının aksine Baykal açmıştı. Hatırlayın. Önceki tartışmanın fikir babası Rahşan Ecevit, destekleyicisiyse Süleyman Demirel'di. Ancak olmadı. Tartışmayı başlatan Baykal, dün "sine-i millet çözüm değil" diyerek tartışmayı bitirdi.

Peki, Baykal bu tartışmayı bitirmeseydi erken seçim ihtimali doğar mıydı? iyibilgi'nin çok önceden söylediği gibi hayır. Matematiksel olarak başarıya ulaşması imkansız olan bu girişim, TÜSİAD'ın dahi dikkatini çekmemişe benziyor. TÜSİAD seçimlerin zamanında yapılmasını istiyor.

TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı ile TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mustafa Koç, seçimlerin zamanında yapılması gerektiğini söyledi. TÜSİAD, yılın son Yüksek İstişare Konseyi toplantısını bugün gerçekleştiriyor. TÜSİAD artan erken seçim çağrılarına karşılık, hükümetin yanında taraf aldı ve "seçimler zamanında yapılmalı" mesajı verdi. TÜSİAD Başkanı Sabancı, cumhurbaşkanının toplumsal uzlaşma içinde seçilmesi gerektiğine işaret etti. Sabancı, "Toplumsal barışa zarar veren engelleyen her türlü tutumdan uzak durulmalı. 2007 yılında reformlar kararlılıkla sürdürüldüğü takdirde 2008'den sonra Türkiye'nin önü dikkate değer şekilde açılacak" ifadesini kullandı. TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Koç da, Türkiye'nin yeni ve çok kritik bir döneme girdiğini belirterek, "2007'yi politik açıdan sağduyulu geçirmek önemli" dedi.
 
''Bunun için seçimler zamanında yapılmalı, cumhurbaşkanlığı seçimleri uzlaşma içinde gerçekleşmeli ve genel seçimlere bağlı olarak mali disiplinin zedelenmesine izin verilmemelidir'' diyen Koç, hükümetin reform sürecine ara vermemesini, eksikleri hızla tamamlamasını, bu reformların uygulanmasını ve tabana yayılmasını başarması gerektiğine işaret etti.

Görüşüne başvurduğumuz uzmanlar TÜSİAD'ın bu çıkışının Başbakan'ın elini Çankaya yolunda güçlendireceğini söylüyor. Ancak geçtiğimiz aylarda Başbakan ve TÜSİAD istişare kurulu üyeleri bir araya gelmiş ve görüşme olumlu havada geçmişti. Toplantı sonrası kulislerde Erdoğan'ın Koç ve Sabancı'ya Çankaya'ya çıkmayacağını ima ettiği dillendirilmişti.

iyibilgi.com



Bu haber 495 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,621 µs