En Sıcak Konular

İstanbul'a üçüncü havalimanı Silivri'ye

16 Şubat 2009 09:31 tsi
Silivri havaalanı planı, meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının değerlendirmeleri için 30 gün askıda kalacak.

Plana göre Tuzla ve Silivri, kentin yeni çekim merkezleri olacak. Daha önce Çorlu'da inşa edilmesi düşünülen İstanbul'un üçüncü havalimanı topografik (arazi) uygunluğu ve düz bir mekan olması nedeniyle Silivri'ye yapılacak. İstanbul Metropoliten Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi tarafından hazırlanan planda, Silivri'ye dört üniversite ve iki büyük sağlık merkezi yapılması da öngörülüyor. Teknoloji parkı ve üniversite kurulması düşünülen Tuzla ise sanayi ve yerleşim alanı olarak planlanıyor.

İstanbul Çevre Düzeni Planı sanayiden konuta, turizmden lojistiğe kentteki tüm faaliyetlerin hangi sınırlar içinde yürütüleceğini belirledi. İstanbul Metropoliten Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi (İMP) tarafından hazırlanan plana göre Silivri, Tuzla ve Kartal yeni çekim merkezleri olacak. Silivri'ye dört üniversite, lojistik merkezi, iki büyük sağlık merkezi yapılması düşünülüyor. Teknoloji park ve üniversite yapılması düşünülen Tuzla, sanayi ve yerleşim alanı olarak planlandı.

Metro hattı Silivri'ye kadar gidecek

Metro, Tuzla ve Silivri'ye kadar gidecek. İstanbul'un Bodrum'u denen ve hafta sonları tatil merkezi olarak planlan Riva ve Şile'ye ayrıca teknoloji parkı ve bir de üniversite yapılacak.

Anadolu yakasının otobüs terminali ihtiyacı içinse Samandıra'da yeni bir otogar yapılması planlanırken Üsküdar, Bakırköy, Küçükçekmece, Kadıköy, Kartal ve Pendik ilçeleri kültür endüstrisine dayalı birinci derece yaşam merkezleri olacak. Şile, Beykoz, Büyükçekmece, Çatalca, Silivri'de ekolojik tarım teşvik edilecek.

Merkezî iş alanı (MİA) olarak, Tarihî Yarımada'dan başlamak üzere Büyükdere aksı boyunca Maslak'a kadar uzanan bölge kabul ediliyor. MİA üzerindeki baskıyı azaltmak için bazı alt merkezlerin geliştirilmesi öneriliyor. İstanbul'un giriş kapısı konumuna getirilecek Kartal, Marmaray, metro, havalimanı ve E-5 bağlantılarıyla denge merkezi olacak.

zaman



Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,590 µs