En Sıcak Konular

DTP'den Erdoğan'a Diyarbakır tehdidi

15 Şubat 2009 22:19 tsi
DTP, 21 Şubat'ta Diyarbakır'a gelmesi beklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto edeceğini duyurdu.

Başbakan Erdoğan'ın bir önceki gelişinde Kürt halkını rencide edecek sözler sarf ettiğini ileri süren DTP İl Başkanı Ali Şimşek, Başbakan'ın Kürtlerden özür dilemesini, dilememesi durumunda protesto edecekleri tehdidinde bulundu. DTP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş ise Biz halka çağrı yapıp kimsenin gitmemesini isteyeceğiz" dedi.

DTP, 21 Şubat'ta Diyarbakır'a gelmesi beklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto edeceğini duyurdu. Erdoğan, geçtiğimiz yıl Ekim ayında yaptığı Diyarbakır ziyareti sırasında çeşitli protestolarla karşılaşmıştı.

DTP Diyarbakır İl Başkanı Ali Şimşek, Başbakan Erdoğan'ı Diyarbakır'da yine protesto ile karşılayacaklarını kaydederek, "Başbakanın bir önceki gelişinde kullandığı sözler unutulmuş değil. İnsanlar bunu hafızalarından kolay kolay atamaz. Geliş tarihi yanlış. Önceki gelişinde kullandığı üslup yüzünden Kürt halkından özür dilememesi rencide etmiştir. Bu nedenle gelişi sıkıntı yaratacak. Halk bu konuda tepkisini ortaya koyacaktır. Gelmeden önce halktan özür dileyen bir yaklaşım sergileseydi tavrımız değişirdi. Ama görülüyor ki öyle bir tutumu yok. Bu nedenle biz de Başbakan'ı protesto etmeyi düşünüyoruz" dedi.

DTP olarak bu konuda gelişecek reaksiyon ve yapılacak demokratik tepkilerin ortaya konulmasında destek vereceklerini belirten Şimşek, "Biz halkımız ile birlikte demokratik tepkimizi ortaya koyacağız. Çünkü halkımız 'Ya sev ya terk et' söylemi ile rencide edilmiştir. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Halkımıza karşı bir özür borcu var. Başbakan 2005 yılında yaptığı ziyaret sırasında 'özür dilemek bir erdemdir' demişti. Özür dilemek bir erdem ve büyüklük işi ise halk Başbakandan bir özür bekliyor" diye konuştu.

DEMİRTAŞ: HALKA DESTEK VERİRİZ

DTP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş ise, halka çağrı yapacaklarını belirterek, "Halkımız Başbakan Erdoğan'ı protesto edecek. Biz halka çağrı yapıp kimsenin gitmemesini isteyeceğiz. Ama bir önceki gelişi gibi protesto etme noktasında bir çağrımız olmadı. Halkın geliştireceği tepkilere de destek veririz" dedi.

ÖNCEKİ GELİŞİNDE PROTESTO EDİLMİŞTİ

Diyarbakır'da, PKK'nın çağrısı ve bildiri dağıtması üzerine Başbakan Erdoğan'ın gelişi protesto edilmiş, birçok semtte kepenkler açılmamıştı. Protestolar nedeniyle Diyarbakır'ın merkez Bağlar ve Sur ilçelerinde kepenklerin yüzde 90'ı açılmazken, yine merkez Yenişehir İlçesi'nde esnafın bir bölümü kapalı kalmıştı. Başbakan Erdoğan'ın gelişi nedeniyle polis kent merkezinde geniş önlem alırken, bazı caddelerde çöpler toplanmamıştı. Ayrıca gün buyu ara sokaklarda polis ve göstericiler arasında çıkan olaylarda çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

haberturk



Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,954 µs