En Sıcak Konular

Beşiktaş kongresinde Demirören'e sert eleştiriler

15 Şubat 2009 17:25 tsi
Beşiktaş'ın Olağan Genel Kurulunda, yönetim kurulu idari ve mali açıdan ibra edildi. Toplantıya Celalettin Kolot'un gerginliği ve 135'e yakın üyenin menfi oy kullanması damga vurdu.

KOLOT: DIATTA, HOLOSKO, DELGADO, SERİC, ERNST, SCHILDENFELD VE BAZI FUTBOLCULARA 35 MİLYON EURO VERİLDİ

Beşiktaş Kulübü Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı sürerken, eski yöneticilerden Celalettin Kolot, yapılan transferlerden dolayı yönetim kurulunu eleştirdi.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi Anadolu Oditoryumu Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kolot, Diatta, Holosko, Delgado, Seric, Ernst, Schildenfeld ve bazı futbolculara 35 milyon Euro para verildiğini belirterek, ''Şu anki değerleri üçte bir bile etmez. 5 milyon Euro alabilirsek çok iyi'' dedi.

İlk kez bir topluluk önünde konuştuğunu anlatan Celalettin Kolot, toplantılarda yüksek sesle tartışabileceklerini ifade ederek, ''Bu her zaman Beşiktaş'ın yararı içindir. 15 sene şampiyonluk görmedik, ama 'Yönetim istifa' diye bağırmadık. Yol göstermek boynumuzun borcu diye düşünüyorum'' diye konuştu.

BJK Fulya Süleyman Seba Kompleksi'nin yarısının gittiği yönünde sözlerin olduğunu vurgulayan Kolot, ''Doğrudur. 'Kira bedelleri kırdırıldı' deniyor. Kartal Yuvası'na haciz geldiği söyleniyor. Bunlar bizi üzüyor. Şampiyon olabileceğimizi düşünüyorum. Ancak hafta içi İtalya-Brezilya maçı oldu. İtalya milli takımında forma giyen oyuncuya imza attırmıştık. Ama aldırılmadı. İngiltere-İspanya maçında İngiliz ekibinde oynayan Carlton Cole'ü bir  milyon Pound'da almıştık. Yine aldırılmadı. Diatta, Holosko, Delgado, Seric, Ernst, Schildenfeld ve bazı futbolculara 35 milyon Euro verildi. Şu anki değerleri üçte bir bile etmez. 5 milyon Euro alabilirsek çok iyi. Del Bosque'ye çalışmadan verdiğimiz para da cabası'' diye konuştu.

Bazı dernek üyelerinin deplasmana gittiğini kaydeden Kolot, ''Yıldırım Demirören'in burada olmasını ve beni dinlemesini isterdim. İçeri gitti. Erdoğan Demirören'e hürmetim var. Bir çırpıda Makalele'nin transferi için para verdi. Ama olmadı. Amacımız eleştiri yaparak doğruları beraber bulmamızdır. Başka bir şeyimiz yok'' diyerek sözlerini tamamladı.

-GERGİNLİĞİ DİKKAT ÇEKTİ-

Celalettin Kolot, konuşması öncesi gergin halleriyle dikkat çekti.

Konuşmasından önce denetleme kurulu, divan kurulu, genel kurul başkanlık divanı ve ardından yönetim kurulu üyelerinin ellerini sıkan Kolot, bu sırada başkan Yıldırım Demirören'in nerede olduğunu sordu.

Yöneticilerin söyleyeceği şeyi kendilerine iletebileceğini bildirmeleri üzerine Kolot, buna sinirlendi. Şeref Yalçın ile gergin an yaşayan Kolot'u Ertunç Soğancıoğlu sakinleştirdi.

Bu arada Celalettin Kolot, konuşmasına başladığı anda bir genel kurul üyesinin ''Basına konuşuyorsun'' demesi üzerine, ''Konuşurum size ne. Konuşmak istiyorsan gel buraya konuş'' diye karşılık verdi.

KONGRE ÜYELERİ FAALİYET RAPORLARI KONUSUNDA GÖRÜŞLERİNİ DİLE GETİRDİ

Beşiktaş Kulübü İdari ve Mali Genel Kurul toplantısında üyeler faaliyet raporlarıyla ilgili görüşlerini dile getirdi.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi Anadolu Oditoryomu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Beşiktaş'ın tribün liderlerinden ve siyah-beyazlı kulübün kongre üyesi olan Alen Markaryan, Beşiktaşlı olan ünlü işadamlarının, her kötü sonuçta medyada başkan adayı olarak gösterilmesinden yakındı.

Turgay Ciner, Rahmi Koç, Zafer Yıldırım, Nevzat Demir ve Tuncay Özilhan gibi isimlerin çok iyi Beşiktaşlı olduğunu ifade eden Markaryan, ''Bu isimler Beşiktaşlılıklarıyla hep vardılar ama başkanlık istekleri düşünceden öteye gitmedi. Beşiktaş'ın her kötü gidişinde bu isimlerin ortaya atılması neydi? Bu değerli şahısları da bunaltan, rahatsız eden durum neden oluştu? Bu Fenerbahçe ve Galatasaray medyasının hain tuzaklarından biriydi. Artık Beşiktaş camiası silkelenmeli, ayaklanmalı bu oyunu bozmalıdır'' diye konuştu.

Söz alan üyelerin birçoğu BJK Fulya Süleyman Seba Kompleksi'ndeki anlaşmalarla ilgili olarak yönetimi eleştirirken, bazı üyeler de borçların Beşiktaş'ı iflasın eşiğine getirdiğini, bunun sebebinin de Yıldırım Demirören'in yetersiz yönetim anlayışından kaynaklandığını söylediler.

Bu arada konuşmalar için 32 üye ismini yazdırırken, bazı üyeler saat 19.00'da oynanacak olan Trabzonspor maçına yetişmek için konuşmalarından vazgeçti. 10 dakikayla sınırlandırılan konuşmaların, 5 dakikayla sınırlandırılması isteği de Kongre Divan Kurulu Başkanı Ali Rıza Dizdar tarafından kabul edilmedi.

-BEŞİKTAŞ KULÜBÜ BAŞKANI DEMİRÖREN: AYDIN BİR MESSİ DEĞİL, AMA HOCASINA GİDİP (11'DE OYNATMAZSAN TERK EDERİM) DEYİP 2 KEZ KAMPI TERK ETMİŞTİR''

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, BJK Fulya Süleyman Seba Kompleksi'nin Türkiye'de tek olduğunu, kongre üyelerinin bu projeye sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Demirören, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Oditoryomu'nda yapılan Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul toplantısında yaptığı konuşmada, öncelikle kongredeki atmosferden dolayı üyelere teşekkür etti.

BJK Fulya Süleyman Seba Kompleksi'nin açılışına da değinen Demirören, ''Beşiktaş sevgisi ağır basarak açılışımıza gelen Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca oraya gelen Onursal Başkanımız Süleyman Seba'ya da teşekkürlerimi sunuyorum'' dedi.

Kongrede en çok eleştirilen Fulya Süleyman Seba Kompleksi'yle ilgili açıklamalarda bulunan Demirören, ''Fulya orada, her şeyiyle orada, ölçümüyle, metrekaresiyle... Beşiktaş'ın haklarını korumak isteyen arkadaşlarımız dava açtı. Dava açan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Bu dava hepimizin davası. Bir haksızlık varsa müteahhit de orada kazanırsak hep beraber gidip alacağız'' diye konuştu.

''Bu camiada hala onursal başkanımızı bile eleştirenler var ki yanlış yapıyorlar'' diyen Demirören, şöyle devam etti:

''Gelin Fulya'yı yaşayalım, Türkiye'de tek. Hata varsa hakkımız varsa hep beraber koruyalım. Orası bizim. 50 sene de olsa 100 sene de olsa bizim. Müteahhit sattı, bizimki kaldı. Hakkımızı hep beraber koruyalım.''

-AYDIN KARABULUT'UN DURUMU-

Yıldırım Demirören, ekonomik krizde kulüplerin yapması gerekenin altyapıya önem vermek olduğunu dile getirip, bazı üyelerin genç futbolcuları takımdan gönderdikleri eleştirilerini yanıtladı.

Yusuf Şimşek'in transferi karşılığında Bursaspor'a verilmesi planlanan ancak gitmek istememesi nedeniyle takımda kalan Aydın Karabulut'a değinen Başkan Demirören, şöyle konuştu:

''Aydın bir Messi değil. Ama Aydın 2 kez hocasına gedip (Beni 11'de oynatmazsan terk ederim) demiş ve kampı terk etmiştir. Biz burada Aydın'ı tartışmayacağız. Futbol artık ayak değil, futbol kafa, kalp ondan sonra ayak. Beşiktaş'a uymayan oyuncunun Aydın değil Aydınlar olsa da Beşiktaş'ta yeri yoktur. Aydın akıllanacaktır, eğiteceğiz. Ama pişmeleri için de başka takımlarda oynayacaklar.''

Beşiktaş'ın geleceğinin altyapıda olduğunu yineleyen Demirören, ''Hatalar olacak, çalışan insan hata yapar. Eleştirmek çok kolay gelin katkıda bulunun. Gelin bir şeyler verin. Beni aradınız yönetim kurulunu aradınız, kim konuşmadı. Bugün buradan Beşiktaş'a yakışır bir şekilde çıkacağımıza inanıyorum. Bizler bir aileyiz. Beşiktaş amaçtır, araç değil. Beşiktaş reklam aracı değildir'' diyerek sözlerini tamamladı.

BEŞİKTAŞ KULÜBÜ'NÜN 2009 YILI BÜTÇESİNİN TOPLAM 124 MİLYON TL OLDUĞU AÇIKLANDI

Beşiktaş Kulübü Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı sona ererken, yönetim kurulu idari ve mali açıdan oy çokluğuyla ibra edildi.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Anadolu Oditoryumu'nda gerçekleştirilen toplantıda, başkanın konuşmasının ardından oylamaya geçilirken, yönetim kurulu idari ve mali açıdan ayrı ayrı oylamaya sunuldu.

İdari açıdan oy çokluğuyla ibra edilen yönetim kurulu, mali açıdan da yine oy çokluğuyla ibra edildi.

Denetleme kurulunun da ibra edildiği toplantıda, aralarında Yıldırım Demirören döneminde yöneticilik yapan Sinan Vardar'ın da olduğu 135'e yakın üyenin yönetim kurulunu ibra etmediği açıklandı.

Bu arada Beşiktaş Kulübü'nün 2009 yılı bütçesinin 124 milyon TL olduğu açıklandı.

Derneğin bütçesinin 34 milyon TL olduğu ifade edilirken, Futbol AŞ'nin konsolide bütçesinin ise 90 milyon TL olduğu bildirildi. Kulübün toplam borcunun 129 milyon TL olduğu kaydedildi. Beşiktaş Kulübü'nün başkana olan borcunun da 50 milyon TL olduğu dile getirildi.

-ERDOĞAN DEMİRÖREN: ''İŞ YAPAN HATA YAPAR''-

Toplantının ardından Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, yönetim kurulu üyelerini kutladı. Demirören, kürsüden inip babasının yanına giderek elini öptü ve daha sonra salondan ayrıldı.

Başkan Demirören'in babası Erdoğan Demirören, iş yapan insanın hata yapabileceğini söyledi.

Demirören, futbolda da hataların olabileceğini ifade ederek, ''Her yönetimde hata olacak'' dedi.

Oğlunun konuşması konusundaki soruyu yanıtlayan baba Demirören, ''Gayet olgun konuşma oldu. Fazla konuşmasına gerek yoktu. Sonuçta her şey ortada'' diye konuşurken, kulübün başkana olan borcunu hibe etmesi yönündeki düşünceler konusunda ise ''Beşiktaş taraftarı o kadar parayı getirsin kulübün kasasına koysun o da düşünsün. Beşiktaş tarihinde Nevzat Demir dışında kulübe para veren olmadı'' diye konuştu.

Bu arada 6.5 saate yakın süren genel kurul toplantısına bin 292 üyenin katıldığı açıklandı.

aa



Bu haber 744 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,411 µs