En Sıcak Konular

Kadıköy'de işçi mitinginde Ergenekon kavgası

15 Şubat 2009 14:31 tsi
Kadıköy İskele Meydanı'ndaki işçi miting büyük bir kavga ile başladı. Türk Metal Sen üyeleri Mustafa Özbek'in gözaltına alınması ile ilgili sloganlar atınca DİSK üyeleri ile büyük kavga başladı.

Türk-İş, DİSK, KESK'in İstanbul Kadıköy İskele Meydanı'nda düzenlediği "Krizin Bedelini Ödemeyeceğiz: İşsizliğe ve Yoksulluğa Karşı Birleşik Mücadele, Emek ve Demokrasi Mitingi" olaylı başladı.

Mitingde Türk Metal İş Sendikası üyeleri ile DİSK üyeleri arasında Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Metal İş Sendikası Başkanı Mustafa Özbek konusunda tartışma yaşandı. DİSK yargılanmaların sonuna kadar gidilmesini savunurken Metal İş ise gözaltıların son bulmasını istiyor.

Miting alanında güvenlik güçleri olmaması nedeniyle arbede yaklaşık 20 dakika sürdü. Birbirine giren gruplar ellerine geçirdikleri cisimleri karşı tarafa fırlattılar.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ile Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) öncülüğünde ''Krizin Bedelini Ödemeyeceğiz: İşsizliğe ve Yoksulluğa Karşı Birleşik Mücadele, Emek ve Demokrasi Mitingi'' adıyla Kadıköy İskele Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılımlar başladı.

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bir alışveriş merkezi önünde sabah saatlerinden itibaren toplanan gruplar, iki ayrı koldan miting alanına doğru yürüyüşe geçti. Ellerinde pankart, döviz, bayrak ve flamalar bulunan gruplar, yürüyüş sırasında çeşitli sloganlar attı.

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplananlara, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Genel Sekreter Mustafa Türkel, aralarında Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi'nin de bulunduğu Türk-İş'e bağlı sendikaların yöneticileri önderlik etti.

Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi önünde toplanan ve General Şükrü Gürler Caddesi üzerinden harekete geçen grubun önünde de DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, KESK Başkanı Sami Evren ile diğer sendika, parti ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri yürüdü.

Tıbbiye ve General Şükrü Gürler Caddesi'nden gelen gruplar, Rıhtım Caddesinden geçtikten sonra miting alanına ulaştı. Katılımcılar, alınan geniş güvenlik önlemleri çerçevesinde oluşturulan kontrol noktalarında tek tek üzerleri aranarak içeri alınıyor.

Bu arada, miting nedeniyle saat 08.00'den itibaren Tıbbiye ve Rıhtım caddeleriyle buna bağlı cadde ve sokaklar trafiğe kapatıldı.

aa - haber7



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,684 µs