ÇAP'ı... | " /> ÇAP'ı... | "/>

En Sıcak Konular

Mesut Yılmaz'ın ÇAP'ı...

15 Şubat 2009 13:40 tsi
Mesut Yılmaz'ın ÇAP'ı... Mesut Yılmaz, son günlerde iyice çetrefilleşen Susurluk-Ergenekon dalgaları üzerine dayanamadı, memleketi kurtarmaya karar verdi veya buna teşvik edildi...

 
Mehveş Evin / Akşam

ÇAP'ın kadar partin olsun

O mini mini haberlerin arasında dikkatinizi çekti mi bilmem? Mesut Yılmaz parti hazırlığındaymış.
Eh... Ergenekon paşaları teker teker çıkar, çıkamayanlar da peş peşe hastaneye kaldırılırken, elbette kimsenin Yılmaz'ın partisiyle ilgilenecek hali yoktu.
Yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Rize bağımsız milletvekili Mesut Bey'in durumu da buna benziyor. Oysa Meclis'te şimdiye kadar yaptığı gibi, yemin etmek dışında kürsüye çıkmadan milletvekili olmanın ayrıcalığını yaşamakla yetinebilirdi.
Ama n'oldu? Halk onu sahaya çağırdı herhal... Belki de son günlerde iyice çetrefilleşen Susurluk-Ergenekon dalgaları üzerine dayanamadı, memleketi kurtarmaya karar verdi, veya teşvik edildi...
Öyle ya, siyasette Tayyip Erdoğan'ın karşısında oyuncu kalmadı. Baykal'ın açılımları Kemalistlerin sinirini bozdu. Bahçeli desen hiçbir şeye ses çıkarmıyor, baksana şu türban oylamasında yaptığına? Evet, Türkiye'ye acele yeni lider aranıyor, fakat yok kardeşim işte. Böylece dönüp dolaşıp eskiler piyasaya çıkarılıyor. Şahsen Tansu ablamın dönüşünü merakla beklemekteyim. Onun da eli kulağındadır, hiç merak etmeyin. Ama bu memleket bir bacı travmasını daha atlatamaz, bu da bilinsin...

'PASSE' POLİTİKACILAR
Neyse, biz Mesut Bey'in partisine bakalım. Emin Özgönül'ün haberine göre yeni parti için 'Çağdaş Anadolu Partisi', 'Anadolu Demokrat' ve 'Çağdaş Demokrat' isimleri üzerinde duruluyormuş.
Sizi bilmem ama 'en güzel sound eden' parti isminin ÇAP, yani Çağdaş Anadolu Partisi olduğuna karar verdim. AD pek bir AP havasında, ÇDP sessiz harflerle boğuyor.
ÇAP ise akılda kalıcı, biraz tehlikeli yerlere çekilme şansı yüksek olsa da... Olsun varsın, Yılmaz'ın çapı yeter, ANAP'ın kalan kırıntılarıyla hoş bir mozaik pasta efekti çıkabilir.
Beni asıl heyecanlandıran (!) Mustafa Sarıgül'ün adının da ÇAP için geçmesi. Ama kendisini genel başkanlıktan aşağı hiçbir şeyin kurtaracağına inanmam. Yoksa ÇAP'ı ÇAK'ıverir alimallah.
İşin matrağı bir yana... Yılmaz, yerel seçimlere göre gardını alacakmış, AKP yüzde 47'nin altına düşerse hemen partiyi kuracakmış. (Sonuç yüzde 43 olsa ne yapacak acaba?)
Türkiye'nin yeni partilere ihtiyacı var, evet... Ama her şeyden önce, yeni zihniyete ihtiyacı var. Mesut Yılmaz kusura bakmasın, artık 'passe', yani demode bir politikacı. Erdoğan'a alternatif değil. Keşke birileri olabilse!



Bu haber 975 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,966 µs