Karayalçın telaşı | " /> Karayalçın telaşı | "/>

En Sıcak Konular

Encümen-i Daniş'te Karayalçın telaşı

15 Şubat 2009 09:46 tsi
Encümen-i Daniş'te Karayalçın telaşı 
Encümen-i Daniş üyesi TBMM eski Başkanvekili Murat Sökmenoğlu, CHP Ankara Belediye Başkan Adayı Karayalçın'ın üyeleri olmadığını ileri sürdü.

Sökmenoğlu ses kaydında 'Karayalçın'ı üyemiz' diyen Karadayı'nın 'Murat'ları karıştırdığını ileri sürdü.

Encümen-i Daniş oluşumunun doğal üyesi TBMM eski Başkanvekili Murat Sökmenoğlu, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın'ın Encümen-i Daniş üyesi olmadığını iddia etti. Sökmenoğlu, ikinci ses kaydında Karayalçın'ı da üyeler arasında sayan Genelkurmay eski Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın isimleri karıştırdığını savundu.

GİZEMLİ OLUŞUMDA KARAYALÇIN TELAŞI

Emekli Orgeneral Karadayı, internet sitelerine düşen ikinci ses kaydında, Murat Karayalçın'ın da Encümen-i Daniş üyesi olduğunu söylemişti. Yeni Şafak'a konuşan TBMM eski Başkanıvekili Murat Sökmenoğlu ise Karayalçın'ın Encümen-i Daniş üyesi olmadığını savundu. Sökmenoğlu, “Sayın Karadayı 'Murat'ları karıştırmış. Encümen-i Daniş üyelerini sayarken benim ismimi söyleyecekken 'Karayalçın' demiş. Karadayı Paşa aslında beni kastediyor” şeklinde konuştu. Sökmenoğlu'nun 'isimler karıştı' açıklaması Karayalçın'ın üyeliğinin ortaya çıkmasından Encümen-i Daniş'in rahatsız olduğu şeklinde yorumlandı.

ARTIK BU SORUNLARI TÜRKİYE ÇÖZSÜN

Encümen-i Daniş'in 40 yıldır üyesi olan Sökmenoğlu, Karayalçın ile isim karışıklığı konusundaki iddialarını hatırlattığımızda ise “Ben bu işlere artık karışmıyorum. Türkiye kendi çözsün bu işleri artık. Ben artık o noktaya girmeyeceğim. Bana bu noktada müsaade edin” diyerek sorularımıza cevap vermek istemedi. Sökmenoğlu Gazeteport sitesine yaptığı açıklamada ise “Karayalçın üyemiz olsa saklamayız. Moda Deniz Kulübündeki toplantıları basın sürekli izliyor. Karayalçın'ı bir gün görmüşler mi' şeklinde konuştu.

Ses kaydı doğru

Karadayı internete düşen ses kaydında Encümen'i Daniş üyelerini tek tek sayarken Murat Karayalçın'ın ismini de açıkça söylüyor. Karadayı kayıtta 'iyi çocuk' dediği Şener Eruygur'u da kendisinin üye yaptırdığını belirtiyor. Sökmenoğlu'nun kaydı baz alarak açıklama yapması kaydın doğru olduğu şeklinde yorumlandı.




Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,808 µs