Çatlı'nın ölüm nedeni | " /> Çatlı'nın ölüm nedeni | "/>

En Sıcak Konular

Yaşar Öz'e göre Çatlı'nın ölüm nedeni

15 Şubat 2009 09:37 tsi
Yaşar Öz'e göre Çatlı'nın ölüm nedeni 

Mehmet Ağar'a yönelik açıklamaları ile bir kez daha gündeme gelen Yaşar Öz bu kez Susurluk kazasında hayatını kaybeden Abdullah Çatlı için konuştu.

Susurluk davası hükümlülerinden Yaşar Öz, Abdullah Çatlı'nın 'karmaşık ilişkileri' sebebiyle öldürüldüğünü söyledi. Bu ifadeye göre, Susurluk'taki kaza 'kurmacaydı'. Susurluk davasına adı karışan eski Özel Harekâtçı Ayhan Çarkın da, katıldığı bir televizyon programında Çatlı'nın Ergenekon'a karşı çıktığı için öldürüldüğünü ileri sürmüştü. 
 
Yaşar Öz'ün önceki gün yaptığı açıklamalar gündemi sarstı. Mehmet Ağar'ın, 12 yıl sonra mahkemede verdiği ifadelere tepki gösteren Yaşar Öz, avukatı aracılığıyla cezaevinden gönderdiği 6 sayfalık açıklamasında ilginç bilgiler aktardı. Mehmet Ağar'ın kendisine çete kurması talimatını verdiğini ileri sürerek, '16 yıllık suskunluğunu bozmakla' tehdit etti. Öz, açıklamanın satır aralarında Abdullah Çatlı, Mahmut Yıldırım ve Tarık Ümit'in karmaşık ilişkileri sebebiyle ortadan kaldırıldığını ileri sürüyor.

Öz, "Karmaşık ilişkileri sonucu hayatlarını kaybetmiş, örneğin Abdullah Çatlı, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım, Tarık Ümit ve diğerlerinin durumunda değilim ki ben. Kendisiyle tanışıklığımın yansıması olarak hâlâ cezaevinde olsam da, hayattayım" ifadelerini kullanıyor. Yaşar Öz, mektubunda, kendisini makamında karşılayan Mehmet Ağar'ın, Başbakan Tansu Çiller ile telefonda konuşurken, "Kahraman yanımda, konuyu görüşüyoruz." dediğini aktarıyor.

Ağar: Öz'den istihbarat alıyorduk

Mehmet Ağar, Susurluk davası kapsamında 9 Şubat 2009'da verdiği ilk ifadesinde, İstanbul'da, Yaşar Öz'ün gözaltına alındığının kendisine bildirilmesinin ardından, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü aradığını ve 'suç teşkil eden bir eylemi yoksa Öz'e yardımcı olunmasını' istediğini söylemişti. Ağar, "Yaşar Öz'den PKK'nın insan ticareti konusunda istihbarat alıyorduk." demişti.

Yaşar Öz, Susurluk davasında 'çete' suç örgütüne üye olmak suçundan 4 yıl hüküm giydi. 'Teşekkül halinde eroin ihraç etmek' suçundan ise 15 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. 7 yıl 7 ay 13 gün hapis yattıktan sonra tahliye oldu. Son olarak Kıbrıs'ta kendisine ait bir kumarhanede çıkan çatışmanın ardından gözaltına alınan Yaşar Öz, 9 Ağustos 2007'de tutuklanarak Tekirdağ F Tipi Cezaevi'ne konuldu.

Mahkeme, Öz'ün ifadesine başvurabilir

Yaşar Öz'ün açıklamaları, hakkındaki iddiaları yalanlayan Mehmet Ağar'ı sıkıntıya soktu. Son açıklamalarla Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan davada yeni bir sürece girildi. Mehmet Ağar, 9 Şubat 2009'da görülen ilk duruşmadaki ifadesinde Susurluk fezlekesinde hakkında yer alan 'Abdullah Çatlı ve Yaşar Öz'e silah taşıma izin belgesi ve yeşil pasaport verilmesini sağladığı' iddialarını reddetmişti. Öz ise Ağar'ın kendisine yeşil pasaport ve silah taşıma ruhsatı ve emniyete ait 'sayısı' mı? araç plakası verdiğini söylüyor. Susurluk davasına bakan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Yaşar Öz'ün açıklamalarının ardından ifadesine başvurabileceği belirtiliyor.


zaman



Bu haber 5,322 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,898 µs