En Sıcak Konular

Batman Valiliği'nden müdahale gerekçesi

14 Şubat 2009 22:00 tsi
Batman'da bugün çıkan olaylarla ilgili Batman valiliği'nden açıklama geldi. Valilik protestolara müdahale gerekçesini de açıkladı.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, grubun tüm uyarılara rağmen illegal slogan atmaya devam etmesi ve polisi taşlaması sonucu müdahalade bulunduğu belirtilerek, " Milletvekilleri Ayla Akat Ata ve Bengi Yıldız, Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan ve DTP yöneticilerinin de aralarında bulunduğu grubun illegal sloganlar atarak yürüyüşe geçmesi ve taşlı saldırıda bulunması üzerine, vatandaşın can, mal güvenliğini ve kamu düzenini sağlamak amacıyla gruba gerekli olan yasal müdahale yapılmıştır." denildi.

Yapılan yazılı açıklamada, Batman'ın muhtelif mahallelerinde, 4 Şubat tarihinden itibaren örgüt yandaşlarınca kanunsuz gösteri yürüyüşü ve mitingler yapıldığı, bu mitinglerde terör örgütü lehine sloganlar atıldığı, örgüt başı posterleri ve örgütü simgeleyen bayrakların açıldığı, lastik yakmak suretiyle yolların trafiğe kapatıldığı ifade edildi. Vatandaşların ve Emniyet Müdürlüğüne ait resmi araçlar taşlanarak tahrip edildiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

" Bu zaman zarfında sürekli olarak sokak eylemlerine devam edilmiştir. Devam eden süreçte, örgüte müzahir internet siteleri ve yayın organlarında teröristbaşının yakalanarak ülkemize getirildiği 15 Şubat tarihinin yıldönümü olması sebebiyle, halkın yasadışı eylemlere çağrıldığı görülmüştür.

 Nitekim, 14 Şubat 2009 tarihinde İlimiz DTP İl teşkilatı önünde toplanan yaklaşık 3 bin kişilik grup tarafından; ilimizin en işlek caddesi olan Atatürk Bulvarının (45) dakika trafiğe kapatılması, terör örgütü lehine sloganlar atılması ve izinsiz gösteri yürüyüşü düzenlenmek istenilmesi üzerine güvenlik güçlerimizce gerekli tedbirler alınmış ve tüm ikazlar yapılmıştır.

İzinsiz toplantı ve gösteri yürüyüşünü tertipleyen DTP İl yöneticileriyle yapılan iyi niyetli görüşmelere ve sağ duyulu yaklaşıma rağmen, sayın milletvekillerimiz Ayla Akat Ata ve Bengi Yıldız, Belediye Başkanımız Hüseyin Kalkan ve DTP yöneticilerinin de aralarında bulunduğu grubun illegal sloganlar atarak yürüyüşe geçmesi ve taşlı saldırıda bulunması üzerine, vatandaşın can, mal güvenliğini ve kamu düzenini sağlamak amacıyla gruba gerekli olan yasal müdahale yapılmıştır.

Eylemci grup tarafından güvenlik güçlerimize taşlı saldırıda bulunulmaya devam edilmiş, civardaki işyerleri tahrip edilmiş, trafik ışıkları kırılmış, resmi ve vatandaşa ait sivil araçlar atılan taşlar sonucu zarar görmüştür."
Açıklamada, meydana gelen olaylar esnasında toplam (9) vatandaşın hafif şekilde yaralandığı, olaylara katıldığı tespit edilen (9) şahsın ise gözaltına alındığı belirtilerek,şu ifadelere yer verildi:

"  Çıkan olaylara rağmen, Sayın milletvekillerimiz Ayla Akat Ata ve Bengi Yıldız'ın da aralarında bulunduğu grubun, Sanat Sokağı içerisinde güvenli bir biçimde basın açıklaması yapmaları sağlanmıştır. Çevrede bulunan işyerlerine zarar veren, yolu trafiğe kapatan, güvenlik güçlerine yönelik taşlı saldırıda bulunan, terör örgütü lehine sloganlar atan ve kamu düzenini bozan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar ile adli işlemler devam etmektedir."

Haber7



Bu haber 686 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,572 µs