En Sıcak Konular

Erdoğan: Başınıza sandık mı düştü?

14 Şubat 2009 19:14 tsi
Başbakan Erdoğan, partisince 14 Şubat Sevgililer Günü'nde Ferhat ile Şirin'in memleketi Amasya'da düzenlenen açık hava toplantısında halka hitap etti.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Başınıza seçim sandığı mı düştü? Ne oldu da bir günde aydınlandınız, bir haftada milleti hatırladınız, milletin hissiyatını, milletin taleplerini dert edinir oldunuz'' dedi.

Erdoğan, partisince 14 Şubat Sevgililer Günü'nde Ferhat ile Şirin'in memleketi Amasya'da düzenlenen açık hava toplantısında halka hitap etti. Erdoğan, Yavuz Selim Meydanı'ndaki mitingde, konuşmasına başlarken, geç geldiği için vatandaşlardan özür diledi.

Milletten yetki aldıktan sonra 6 yıl boyunca Cumhuriyet değerlerinin tümünü, demokrasi kazanımlarının tümüne sahip çıkan bir vizyonu, bir yaklaşımı benimsediklerini ifade ederek konuşmasına devam eden Erdoğan, şunları kaydetti:

''Yaptıklarımızla başınızı dik tuttuk, bu ülkenin itibarını yükselttik. Türkiye'nin saygınlığına leke sürdürmedik. Bizden önceki iktidarların Türkiye'yi ne duruma düşürdüklerini siz gayet iyi bilirsiniz. CHP'nin iktidar ortağı olduğu dönemde bu ülkenin nasıl karanlık bir tablo ile karşı karşıya, nasıl utanç veren entrikalarla dolu olduğunu sizler gayet iyi bilirsiniz. Ekmeğin, gaz yağının, benzinin karneyle satıldığı günleri daha unutmadık. Sayın Baykal'ın Enerji Bakanı olduğu dönemde bu ülkenin gaz yağını, benzini istasyonlarda nasıl kuyruklarda bekleyerek aldığımızı unutmadık. Türkiye'nin enerjisini kuyruklarda tükettiği o günleri, milletimiz de unutmadı. Mazot yokluğundan araçlarımız trafiğe çıkamadı, fabrikalar çalıştırılamadı. Çiftçinin traktörünü süremediği o günleri unutmadık.

''BU MİLLETİN ONURUNU ASLA ÇİĞNETMEYECEĞİZ''

Meydandakilerin, 'Dik dur bu millet seninle'' şeklinde tempo tutmaları üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

''Bundan hiç şüphem yok. Çünkü AK Parti'yi siz kurdunuz, millet kurdu. Millet kurduğu için hiç endişemiz yok. Ne dedik yola çıkarken 'Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz'. Her zaman dik duruyoruz, asla bundan şüpheniz olmasın. Bu milletin onurunu asla çiğnetmeyeceğiz, asla. İradesiz yönetimler, beceriksiz hükümetler, iş bilmez partilerin elinde Türkiye'nin menfaatlerinin nasıl kaybedildiğini, Türkiye'nin imkan ve potansiyelinin nasıl heba edildiğini biliyorsunuz. Şu Ankara'da engel çıkarmayı bildikleri kadar ülkeyi yönetmeyi becerebilseydiler Türkiye o hallere düşer miydi?''

''NEWTON'UN BAŞINA ELMA DÜŞMÜŞ YA...''

Enflasyon konusunda yaptıkları çalışmayı da anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

 ''Bunu bile kıskandılar. Dediler ki 'yüksek enflasyon'... İnsaf edin yahu yüzde 30'dan aldık. Fark burada, daha da düşecek evvelallah. Çalışıyoruz, düşüreceğiz. Şimdi biz onların tahrip ettiği, tarumar ettiği Türkiye'yi yeniden ayağa kaldırıyoruz.

Hani ünlü bilim adamı Newton'un başına elma düşmüş de yer çekimini keşfetmiş ya, bunların da son günlerde başına bir şey düştü. Birden bire milleti keşfettiler, milletin ihtiyaçlarını keşfettiler. Bakıyorsun birdenbire Kur'an Kursları, din eğitimi aklına geldi. Kılık kıyafeti, sosyal yardımları keşfettiler. Bu millet bunlara sormaz mı dün neredeydiniz, başınıza seçim sandığı mı düştü ne oldu? Bir günde aydınlandınız, bir haftada milleti hatırladınız, milletin hissiyatını, milletin taleplerini dert edinir oldunuz. AK Parti, özgürlük, demokrasi mücadelesi verirken neden destek olmadınız da köstek oldunuz? AK Parti yoksullukla, yolsuzlukla, yasaklarla mücadele ederken neden destek değil de köstek oldunuz. AK Parti, göğsünü gere gere çetelerle mafya ile hukuksuzlukla mücadele ederken soruyorum neredeydiniz? Sayın Baykal 'onların avukatıyım' demedin mi? Ne oldu da birden bire aydınlandınız? Başlarına ne düştü? Bilmiyorum ama 29 Martta başlarına bir kez daha Amasya'nın meşhur elmasının düşeceğini çok iyi biliyorum.''

aa



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,267 µs