En Sıcak Konular

Baykal'dan inciler

14 Şubat 2009 18:18 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Deniz Baykal: "İnanç özgürlüğü temel noktadır. Herkes dinini özgürce yaşamalıdır."

CHP Lideri Deniz Baykal, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılarak yeni hizmete açılan Türkiye'nin en modern tesisleri arasında gösterilen Kadir Has Kongre Merkezi'nde partisince düzenlenen belediye başkan adayları tanıtım toplantısına katıldı. Kayseri'ye havayoluyla gelen Baykal, partisinin yeni seçim otobüsüyle geldiği salondaki konuşmasında inanç özgürlüğüne vurgu yaptıktan sonra Ak Parti hükümetini Deniz Feneri davası, ekonomik kriz, Tunceli'de yapılan yardımlarla medya haberleri üzerinden eleştirdi. Devletin temel noktasının inanç özgürlüğü olduğunu belirten Baykal, "Devlet belirli bir mezhebin veya bir düşüncenin devleti olsaydı devletten söz edilemezdi. Devletin temel noktası inanç özgürlüğüdür. Bunu sonuna kadar koruyacağız. Herkes dinini özgürce yaşamalıdır. Devlet insanların mutluluğu için vardır. Biz bu temelde insanları mutlu etmek için çaba gösteriyoruz. CHP son dönemde bu konularda suçlanıyor. Ancak şu bilinmelidir ki 'bir siyasi parti hiçbir insanı dili, dini, ırkı, düşüncesi ve mezhebi yüzünden ayırmaz, ayırmamalıdır. Bakın burada başı açık ve başı kapalı da var. Bunları dikkate alarak milli birliği hep beraber sahip çıkacağız." dedi.

Salondaki partililere "Halinizden memnun musunuz? İşleriniz iyi mi? Ne oldu size böyle? Size ne çarptı böyle?'' sorularını yönelten Baykal, partililerin "hayır" cevapları üzerine girişimciliğiyle ünlü kentin bereketli insanlarının boynunun büküldüğünü ileri sürdü.

Türkiye'de insanların bugün yaşadığı sıkıntıların uygulanan yanlış politikalardan kaynaklandığını savunan Deniz Baykal, artık tüm olumsuzlukların saklanamaz ve örtbas edilemez hale geldiğini, gerçeklerin kendini gösterdiğini, Türkiye'nin her yerinde fabrikaların kapandığını öne sürdü.

Hükümetin politikalarının göz boyamaya politikalar olduğunu söyleyen Baykal, ''Ekonomi kalkınıyor dediler ama borçlar ödenmedi. Devletin borcu 220 milyar dolardı 500 milyar dolara çıktı. 70 yıllık cumhuriyetin ekonomi abidelerini sattılar. Etibank, Sümerbank, Tüpraş nereye gitti? Yerli yabancı, ucuz pahalı demeden, eş dost ayırmadan sattılar. Atatürk'ün, İsmet İnönü'nün, Celal Bayar'ın, Adnan Menderes'in, Süleyman Demirel'in eserlerini sattılar. Satıldı da ne oldu, kim rahatladı? Şimdi vatandaşın elindekini almaya çalışıyorlar. Başbakan, Kayseri'de 140 fabrikanın temelini attı. Bu fabrikaların kaçı ayakta kaldı? Milleti 'yatırım yapın' diye ayağa kaldırdılar, hani ne oldu? Bütün bu olumsuzluklar sonucunda Türkiye ekonomisi tıkandı. Türkiye, dünyada en çok sıkıntı çeken ülkelerin başına geldi.'' diye konuştu.

Milletin çektiği sıkıntıya iktidarda olanların yakınları ve ailelerinin ortak olmadığını ileri süren Baykal, ''Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzlukları bu iktidar döneminde gerçekleşmiştir. Bunlarla ilgili kitap çıkartmak lazım. Deniz Feneri diye bir olay var. Deniz Feneri aslında güzel bir araçtır. Ancak Deniz Feneri adıyla dernek kuran hükümet yakınları millet evini satıp kredi kartı borcunu ödemeye mecbur bırakılırken milletin fitresini, zekâtını almışlar, kendi reklamlarını yaptırmak için televizyon kurmuşlar. Bunu da din, iman adına yapmışlar. Zaten bunu yapanlar Başbakan'a, siyasete destek olmak için yapıyor." şeklinde konuştu.

Türkiye'de 1,5 milyon insanın kredi kartı nedeniyle sıkıntılı günler yaşadığını belirten Baykal, hükümeti kredi kartı borçlarının dondurularak vadeli ödeme kolaylığı getirmeye çağırdı.

Tunceli'de valilik tarafından yapılan yardımları da eleştiren CHP Lideri, beyaz eşya yardımı yerine bölgedeki işsizlerin istihdam edilmesi gerektiğini kaydetti.

Konuşmasının ardından Baykal, Kayseri Belediye Başkan Adayı Ali Genç, Kırşehir Belediye Başkan Adayı Deniz Akpınar, Nevşehir Belediye Başkan Adayı Süleyman Kurt, Yozgat Belediye Başkan Adayı Kadim Doğan, Niğde Belediye Başkan Adayı Nadi Özdamar, Sivas Belediye Başkan Adayı Halit Mete Oltulu ve Aksaray Belediye Başkan Adayı İbrahim Çamkerten'i takdim ederek partilileri selamladı.

SamanyoluHaber



Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,627 µs