En Sıcak Konular

Murat Karayalçın'dan 'baraj' iddiası

14 Şubat 2009 16:11 tsi
CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, tüm koşulları hazır olduğu halde yapılmayan Işıklı Barajı'nın basın tarafından araştırılması gereken bir konu olduğunu söyledi.

Karayalçın, düzenliği haftalık bilgilendirme toplantısında Ankaralılar başta olmak üzere tüm Türkiye'nin sevgililer gününü kutladı. Ardından daha temiz bir dünya için Greenpace'in Belediye Başkanları bildirgesini imzalayan Karayalçın, daha sonra Ankara için hayata geçireceği projeleri anlattı.

Ankara'nın karbonsuz kent olması için yoğun bir çaba harcayacağını belirten Karayalçın, kaçak kömür olayının önleneceğini, doğalgazın yaygınlaştırılacağını, tüm bunlara ilave olarak da yeni enerji kaynaklarının hayata geçirileceğini söyledi.

Ankara'da her boş alanın bir yapı ile doldurulduğuna dikkat çeken Karayalçın, kendilerinin görevi devraldıkları zaman bu alanlara sahip çıkacağını, ağaç dikme çalışmalarına ağırlık vererek istihdam oluşturacaklarını da ifade etti.

Daha sonra gazetecilerin sorularına cevap veren Karayalçın, bir gazetecinin, "Gökçek, Disneyland ve Hayvanat Bahçesi projelerini en kısa zamanda hayata geçirmek istediğini açıkladı. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Bu üzücü olduğu kadar, komik de bir durum. Ankara'nın öncelikli sıkıntıları var. Bunlardan biri temiz su. Bakın bizim önceliğimiz ilk olarak Kızılırmak suyunun temizlenmesi. İkinci önceliğimiz ise Gerede Havzası'ndaki suyun Ankara'ya getirilmesi. Üçüncü önceliğimiz Kızılay-Çayyolu, Batıkent-Eryaman-Sincan ve Tandoğan-Keçiören metro hatlarının tamamlanması, Dikimevi-Siteler arası Ankaray Hattına başlamak. Sayın Gökçek, önce bu problemleri gidermeli, sonra Disneyland projesini düşünmeli" cevabını verdi. Cumhuriyet Gazetesi'nde yayımlanan bir ankette Gökçek'ten biraz daha önde olduğu hatırlatılan Karayalçın, "Benim için asıl anket Ankaralıların yüzlerinde gördüğüm ışıltıdır" karşılığını verdi.

Tüm bunların dışında Işıklı Barajı'nın herşey tamam olmasına rağmen yapılmamasını anlayamadığını, bu durumun basın tarafından araştırılması gereken bir durum olduğunu belirten Karayalçın, "Soruyorum, ihale koşulları mı uygun bulunmadı, yoksa ASKİ ve Belediyenin hesaplarının saydamlaştırılması mı istendi? Türkiye IMF ile bu anlaşmayı neden tamamlamadı? Bu durum bence araştırmalıdır" diye konuştu.

Karayalçın son olarak daha önce seçimlerde kullandığı "sandıkta Güller Açacak' sloganını kullanıp kullanmayacağı yönündeki başka bir soru üzerine, "Şimdi ismi Gül olan bir Cumhurbaşkanımız var. Bunu böyle dersek yanlış anlaşılabilir. Biz şimdi sandıktan sevgi , dürüstlük ve hizmet çıkacak diyoruz" cevabını verdi.



Bu haber 726 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,821 µs