Dağlıca cezası! | " /> Dağlıca cezası! | "/>

En Sıcak Konular

Milliyet yazarına Dağlıca cezası!

14 Şubat 2009 12:26 tsi
Milliyet yazarına Dağlıca cezası! Milliyet Gazetesi'nin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü hakkında, "Dağlıca'da rehin alınan askerlerin serbest bırakılması" haberinden dolayı 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verildi.

Dağlıca baskınında rehin alınan askerlerin serbest bırakılmasıyla ilgili haberlerin Milliyet gazetesinde yayımlanması üzerine açılan davada, Milliyet Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Hasan Çakkalkurt hakkında 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verildi.

Milliyet gazetesi, olayı 12 Kasım 2007’de, “Kaçırılan 8 askere tutuklama” ve “Çatışma gecesini anlattılar” başlıklarıyla duyurmuştu.
Haberlerin yayımlandığı gün Jandarma Genel Komutanlığı Van Askeri Mahkemesi, olayla ilgili olarak yayın yasağı kararı vermişti. Haberlerle TCK’nın 285. maddesine göre (soruşturmanın gizliliğini ihlal) suç işlendiği iddiasıyla Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde Milliyet gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Hasan Çakkalkurt hakkında açılan dava dün sonuçlandı.

Mahkeme heyeti, TCK’nın 285/1 maddesi uyarınca, Çakkalkurt hakkında 1 yıl hapis cezası verdi. Suçun basın yoluyla işlenmesi ve sanığın aynı hükmü birden çok kez ihlal ettiği gerekçesiyle 1 yıl 10 ay 15 güne çıkartılan hapis cezası, sanığın yargılama sürecindeki davranışları nedeniyle 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına indirildi.

Temyize gidildi

Ceza, 1 yılın üzerinde olduğu için para cezasına çevrilmedi. Avukatlar, kararın temyiz edilmesi için Yargıtay’a başvurdu.
Gazete avukatları, “Haberle yayın yasağı kararı aynı tarihli olduğuna göre, bu karara aykırılıktan söz edilemeyeceği, yayınların halkın haber alma hakkını karşıladığı” şeklinde savunma yapmıştı.

Milliyet gazetesi, Dağlıca olayını 12 Kasım 2007’de, “Kaçırılan 8 askere tutuklama” ve “Çatışma gecesini anlattılar” başlıklarıyla duyurmuştu.



Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,855 µs