En Sıcak Konular

Avcılar'da telekulak gerginliği

14 Şubat 2009 09:21 tsi
Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin şikayeti üzerine dinleme aracı olarak kullanıldığı iddia edilen ve şikayetçi olunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait araçla ilgili yapılan iddialar asılsız çıktı.

Saatlerce karakolda bekleyen Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin şikayeti üzerine araçta Olay Yeri İnceleme ekipleri tarafından inceleme yapıldı. Kameraların gözü önünde incelemesi yapılan araçtan herhangi bir şeyin çıkmaması, iddiaların tam bir fiyasko olduğunu ortaya çıkardı.

Olayın duyulmasından sonra Avcılar emniyetinin önünde çok sayıda partili toplandı. Karakolun önünde bekleyen ve zaman zaman slogan atan vatandaşlar, bir ara zabıta aracı çekilmek istenince, aracın önüne atlayarak gitmesine izin vermedi. Polis, aracın parka alınacağını ve inceleneceğini belirtmesine rağmen ortam uzun bir süre gerildi. Daha sonra zabıta aracı olduğu yerde bırakıldı ve vatandaşlar dağıtılmaya çalışıldı.

Gerilimin ardından ilk açıklama emniyete gelen CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal'dan geldi. Çetin Soysal, "Başkanımızın evine yakın mesafede uzun süredir bekleyen araçla ilgili bir dinleme iddiası var. Emniyet görevlilerimiz gerekli incelemeyi yapıyor. Araçta bulunan şahıslar kaçak bina ile ilgili beklediklerini belirtmişler ama bunun da bir kuralı var. Gerekli mühürlemeyi yaparsın, eğer uyulmazsa hapis cezası var. Boğazda o kadar kaçak yer varken, bizde bu kadar çok ekip mi var ki her bina için adam dikiyoruz. Aracın arkası filmli. Neden böyle bir yola başvurulmuş anlamış değilim. Her şey polisin incelemesinden sonra ortaya çıkacak" dedi.

Çetin Soysal açıklamanın ardından emniyetten ayrılırken, polis de zabıta aracını emniyetin yanındaki parka çekti. Olay Yeri İnceleme ekipleri burada aracı didik didik arayarak inceledi. Ancak araçtan herhangi bir dinleme aygıtı ya da başka bir cihaz çıkmadı. Bu sırada da Belediye Başkanı Değirmenci'nin incelemeyi emniyetin penceresinden izlediği görüldü.

İncelemelerden sonra emniyetten çıkan Değirmenci'den gelen açıklamalar ise ilginçti. Dinleme şüphesi ile şikayette bulunan ve aracı incelettiren Değirmenci, araçta yapılan aramadan sonra yaptığı açıklamada, "Araçtan herhangi bir şey çıkacağını düşünmüyorum ama neden benim evime 50 metre aralıklarla bu araç bekliyor, anlamış değilim. Umarım yarın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden bir yetkili beni arar da bununla ilgili bilgi verir" dedi.

Değirmenci, şikayeti vatandaşlardan gelen talep üzerine yapıldığını kaydetti ve daha sonra karakoldan ayrıldı.



Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,684 µs