Yıldız savaşlarının fitili mi ateşlendi | " /> Yıldız savaşlarının fitili mi ateşlendi | "/>

En Sıcak Konular

Yıldız savaşlarının fitili mi ateşlendi

14 Şubat 2009 08:09 tsi
Yıldız savaşlarının fitili mi ateşlendi
Uzaydaki çarpışma kaza olmayabilir.

Ömrünü tamamlayan Rus uydusunun aktif Amerikan casus uydusuna çarpması kaza değil, uzay savaşlarının ilk çatışması olarak açıklandı. Alçak yörünge uydularının atmosfere girene kadar kontrol edilebildiğine dikkat çeken uzmanlar, Rus uydusu Cosmos 2251'in Amerikan casus uydusu Iridium'a çarpmasının bilinçli olduğunu iddia ettiler. Casus uyduların bir buçuk saatte kutuptan kutba dünyanın etrafında döndüğünü bildiren uzmanlar, çarpışmanın Sibirya üzerinde olmasının bilinçli çarpma olduğuna en büyük delil olarak gösterdiler. 1957 yılında Ruslar'ın basketbol topu büyüklüğündeki uyduyu uzaya fırlatmasıyla başlayan uzay yarışı, önceki gün ömrünü tamamlamış Rus uydusunun, Amerikan casus uydusuna çarpıp, parçalaması yeni bir dönemi başlatabilir.
İLK UZAYDA ÇARPIŞMA

Bugüne kadar Amerika ile Rusya arasında yarış havasında geçen uydu teknolojilerindeki gelişmede bir ilk yaşandı. İlk defa iki uydu uzayda çarpıştı. Bu durum kafalarda soru işareti bıraktı. Çünkü iki uydudan biri Rusya'nın ömrünü tamamlamış alçak yörünge uydusu Cosmos 2251, diğeri ise Amerika'nın aktif casus uydusu Iridium'du. Iridium, çarpma sonucunda paramparça oldu. Çarpışma ise Sibirya'nın üzerinde gerçekleşti.

ÇARPMA BİLİNÇLİ

İlk defa iki uydunun çarpışması bu alandaki uzmanların ilgisini çekti. Uzmanlar, uyduların çarpışmasının çok zor olduğuna dikkat çekerek, çarpışmanın arkasında Amerika-Rusya rekabetinin yattığını ileri sürdüler. Uzmanlar, "Yerleşim birimlerine düşmemesi için bu uydular son ana kadar kontrollü olarak atmosfere girerler. Açıları ve yerleri bellidir. Bu uydu ömrünü tamamlamış ve atmosfere girecekti. Amerikanın casus uydusu Iridium ise aktif bir uyduydu. Hareketli olan bu uydu bir buçuk saatte bir kutuptan diğer kutuba dünyanın etrafını dolaşabiliyor. Bu uyduya bilinçli bir şekilde çarpan Rus uydusu, kendisi yok olurken Amerika'nın da casus uydusunu yok etti" ifadesini kullandılar."

Yeni Şafak



Bu haber 1,048 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,160 µs