En Sıcak Konular

Topbaş Kılıçdaroğlu'na vurdu

13 Şubat 2009 20:20 tsi
İstanbul'da yarış kızışıyor. CHP'nin arazi iddialarına Topbaş'ın cevabı sert oldu. Topbaş CHP'yi demogojiyle suçladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ''Siyasi partilerden proje üretebilenler, proje adamı olanlar, vizyonu olanlar bir şeyler ortaya koyarlar. Olmayanlar da 'nereden neyi bulacağım, nasıl karalayacağım da bana sıra gelir' mantığını güderler'' dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığına gelen Topbaş, burada Belediye Başkan Adayı Ahmet Poyraz'ı tanıttı. Topbaş, aday tanıtımının ardından seçim otobüsüne binerek konvoy eşliğinde halkı selamladı ve karanfil dağıttı.

TOPBAŞ'TAN ARAZİ AÇIKLAMASI

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Topbaş, basına yansıyan Eyüp'teki arsanın satışıyla ilgili soru üzerine, şunları kaydetti:

''(Mustafa Şevki Kavurmacı) kızımın kayınpederi doğru, bir ticaret adamı, iş adamı. Rahmetli Hasan Doğan da düzgün bir insandı. Hayatta iken kendi şahsıyla ilgili benden rant talebinde bulunmadı. İlkeli ve düzgün bir adamdı. Allah rahmet eylesin. Dünürümün burada hissedar olduğunu kendisi ortaklıktan ayrıldıktan çok sonra öğrendim. Burası 1993'ten beri ticaret alanı. Daha sonra 2003'te tadilat yapılmış. Bu kademe kademe geliyor. 2005'te yine bir tadilat var, ama yüzde 20'sinin yeşil alan olarak ayrılması konusunda. En son belediyemize burasının bir hizmet alanına dönüştürülmesi için gelen bir müracaat daha var. Orada başka parsellerde olduğu gibi müdürlüğüne iade etmişiz ve demişiz ki 'öyle bölük pörçük değil, çevresiyle bir bütün olarak değerlendirilmesi lazım'. Bunun altında bir şey aramak doğru değildir.''

DSP VE ANAVATAN'IN ADAYLARI

Topbaş, ''Ahmet Vefik Alp ile Ahmet Özal'ı rakip olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine de ''Sayın Ahmet Vefik Alp meslektaşım, proje adamıdır. Çok farklı, uygulaması zor projeler teklif etmiştir bu şehre, ama sonuçta bir mimar, teknik bir insan. Tüm siyasi partiler bu seçim yarışında varlıklarını devam ettirmek adına mutlaka aday göstereceklerdir'' diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NU BOMBALADI

''Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Sayıştay raporlarının açıklanmasını istediği'' yönündeki soruya da Topbaş, ''Ne istediği belli değil ki her gün bir şey istiyor. Yani bilgi edinme yasası var. Her vatandaş istediği gibi raporlara ulaşabilir. Kendisi de müfettiş, bu işi daha iyi bilir. Kılıçdaroğlu demagoji yapıyor. Sayıştay raporları da diğerleri de hepsi açık. Dokunulmazlığımız yok, milletvekili değiliz. Kendisi milletvekili. Yargı işini tamamladıktan sonra suçu olanlar cezasını çeker'' yanıtını verdi.

internethaber



Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,592 µs