En Sıcak Konular

Savcı Öz'e küfür!

13 Şubat 2009 15:32 tsi
Ergenekon savcısı Zekeriya Öz ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'a küfür ettikleri için suç duyurusunda bulunuldu

Gönül Karakuş / HaberTürk

Karagümrük çetesi lideri Vedat Ergin de aralarında bulunduğu toplam 5 kişi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sinkaflı küfür ettikleri iddiasıyla yargılandıkları davada da küfür ettiler. Bu kez Ergenekon soruşturmasını yapan Savcı Zekeriya Öz ile İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'a küfür eden sanıklar hakkında mahkeme, savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, başka suçtan tutuklu sanıklar Vedat Ergin, Yavuz Erdoğan, Rüştü Vatansever, Şükrü Türe ve Muharrem Korkut Beşiroğulları getirildiler. Duruşmada yazışmalar okunduğu sırada tüm sanıklar bağırmaya başladılar.
Savcı Zekeriya Öz'e ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'a sinkaflı küfür eden sanıklar, hâkimin isteği üzerine jandarmalar tarafından duruşma salonundan çıkarıldılar. Sanıklar, bağıra çağıra adliye koridorlarından nezarete götürüldüler. Savcı Muzaffer Pişirici, sanıklar hakkında ettikleri küfürler nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.
Hâkim Fatih Kapan, duruşma tutanağının onaylı bir suretinin savcılığa gönderilerek sanıklar hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Duruşma, sanıkların sabıka ilamlarının gönderilmesine ilişkin cevabın beklenmesi ve gelecek duruşma için güvenlik alınması için yazı yazılmasına karar verilerek ertelendi.

4 YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENİYOR

İddianamede, sanıkların 29 Kasım 2007 tarihinde İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya getirilirken ve duruşma sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sinkaflı küfürlerle söverek hakaret ettikleri belirtiliyor. Sanıkların, Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapisleri talep ediliyor.

HaberTürk



Bu haber 987 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,639 µs