En Sıcak Konular

Kulaklığının azizliğine uğradı

13 Şubat 2009 15:14 tsi
Ergenekon sanığı İbrahim Şahin, Susurluk davasında kendisini kurtaran "Hafızasını kaybetmiştir. Düzelme görülemez" raporunu yeniletmek istedi ancak kulaklığında pil bittiği ve hiçbir şey duyamadığı tespit edilerek cezaevine geri gönderildi.

Şükran Özçakmak / HaberTürk

Ergenekon soruşturması kapsamında 10. dalgada tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne sevk edilen eski Özel Harekât Daire Başkanı vekili İbrahim Şahin, bugün de "unutkanlık" raporunu yenilemek için Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Ancak, duyma sorunu nedeniyle küçük bir operasyonla deri altına takılan işitme cihazının pilinin bitmiş olması nedeniyle doktorları duymayan Şahin, hiçbir işlem yapılmadan cezaevine geri gönderildi. Şahin'in, doktorlarla yazılı olarak iletişim kurmak istediği ancak, heyetin bu durumu kabul etmediği öğrenildi.

Şahin'in duyma sorunun, daha önce Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde geçirdiği küçük bir ameliyatla, deri altına kulaklık cihazı yerleştirilmesi sonucu çözülmüştü. Cihazın pili ise yine basit bir operasyonla cihaza yerleştirilebileceği belirtildi.
Şahin, Susurluk Davası'nın önemli sanıkları arasında yer almıştı. Adı Ömer Lütfü Topal cinayetine de karışan Şahin, yargılandığı Susurluk davasında 6 yıl hapis cezası aldı ancak geçirdiği trafik kazası sonrası bilincini yitirdiği gerekçesiyle dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından affedildi.

Aftan önce Sağlık Bakanlığı Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Şahin'e e travmaya bağlı yakın ve uzak hafıza kaybı, çok ileri derecede işitme kaybı teşhisi konuldu. 6 doktorun imzasıyla "Hastanın hastalıkları kalıcıdır. Düzelme göstermez" görüşü yer aldı.

Adli Tıp 3. ihtisas Kurulu'nun "Hafızasını kaybetmiştir. Düzelme görülemez" teşhisiyle affa götüren raporu ise şöyle:
"Osman oğlu 1956 doğumlu İbrahim Şahin'de mevcut post kontüzyonel sendrom sonucu oluşmuş demans arızasının; T.C. Anayasası'nın 104/b maddesinde sözü geçen sürekli hastalık kapsamında olduğu oybirliği ile mütalaa olunur."

Şahin'in, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandığında, polislere unutkanlık raporunu gösterdiği ileri sürülmüştü.



Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,657 µs