En Sıcak Konular

Bağış'tan AB yorumu

13 Şubat 2009 14:25 tsi
Baş müzakereci Egemen Bağış, “AB, hiçbir siyasi partinin tekelinde değil. AB, her kesimi birleştirecek bir proje" dedi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, TBMM'de AB Uyum Komisyonu ve Dışişleri Komisyonu'na AB ile yapılan müzakereler hakkında brifing verdi. "Çok şükür ki ülkemizde demokrasi, çok şükür ki Meclisimiz, halkımızın iradesinin yansıdığı TBMM var" diyen Bağış, bunun neticesinde Türkiye’nin kendi bölgesinde parlayan bir yıldız olduğunu söyledi.

Baş müzakerecilik görevini devraldıktan sonra, TBMM AB Uyum Komisyonu ve Dışişleri Komisyonuna yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vermek istediğini belirten Bağış, şunları söyledi:

KARARLARI BİRLİKTE ALALIM
"AB hiçbir siyasi partinin tekelinde olmayan, aslında bizleri birleştiren, Türkiye’de iktidarı-muhalefeti, doğulusu-batılısı, genci-yaşlısı kadını-erkeği, askeri-sivili, işvereni-işçiyi birleştirecek, farklı dinlere, farklı kültürlere, farklı etnik gruplara ait olanları birleştirecek bir proje. Bu kapsamda da TBMM’de temsil edilen siyasi partilerin fikirlerini çok önemsiyorum. Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin tamamının genel başkanlarıyla görüşme şansım oldu. İlk randevuyu MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli verdi, daha sonra DTP Genel Başkanı Sayın Ahmet Türk ile görüştük. Brüksel’e giderken de uçakta da olsa CHP Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal ile fikir alışverişinde bulunma imkanımız oldu. Bütün liderlerimizin AB tam üyeliği hedefi konusunda, ki bunu bir devlet politikası olarak gördüklerini kendileri de belirttiler, destek sözü vermiş olmaları beni önümüzdeki süreç için çok umutlandırıyor. Buradan muhalefet partilerimize teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte yine el ele vererek, Türkiye için doğru olan kararları birlikte alarak, demokrasimizi hep birlikte daha dinamik bir şekilde işleterek, Türkiye’nin en önemli çağdaşlaşma projesi olan AB sürecinde yol kat ederiz.”

internet haber



Bu haber 479 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,107 µs