En Sıcak Konular

Karayalçın'ın tavrı deşifre oldu

13 Şubat 2009 14:04 tsi
Karayalçın'ın tavrı deşifre oldu CHP'nin Ankara adayı Murat Karayalçın'ın Ergenekon operasyonu karşısındaki tavrının sebebi ortaya çıktı...

Daha önce halkı ‘Deli Ergenekon’la tehdit eden ve ETÖ gözaltıları için “İçime sindiremiyorum” diyen CHP’nin Ankara Adayı Karayalçın’ın, Ergenekon konusundaki tavrının sebebi Karadayı’nın ikinci ses kaydıyla ortaya çıktı.

Video paylaşım sitelerine düşen Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı’ya ait ikinci ses kaydının yankıları sürerken Karayalçın’ın Ergenekon örgütü konusundaki tavrının sebebi de anlaşılmış oldu.

Orgeneral Karadayı, kendisine ait ikinci ses kaydında Murat Karayalçın’ın Encümen-i Daniş üyesi olduğunu söylüyor. Böylece Karayalçın’ın Ergenekon operasyonuna karşı muhalif açıklamalar yapmasının nedeni ses kaydıyla ortaya çıkmış oldu.

‘DELİ ERGENEKON’ TEHDİDİ

Murat Karayalçın, yerel seçimlerde AKP'nin güçlenerek çıkması durumunda asıl tehlikeli Ergenekon'un o zaman ortaya çıkacağını belirterek, seçmeni tehdit etmişti.

Karayalçın'ın, bir televizyon programına katıldıktan sonra yaptığı açıklamayı Star gazetesi yazarı Hadi Özışık, köşesine taşımıştı. Karayalçın, yayından sonra yaptığı açıklamada, halkın 22 Temmuz'da olduğu gibi bu seçimde de AKP'yi tercih etmesi durumunda ortalığın karışacağını söylemişti.

Karayalçın: “AKP, 22 Temmuz’a göre daha az oy alırsa, yani gitme eğilimi gösterirse, Türkiye rahatlayacak. AKP’de rahatlayacak... Aksi olursa, siz Ergenekon’un delisini görün o zaman...” demişti.

ERGENEKON GÖZALTILARINI İÇİME SİNDİREMİYORUM

Murat Karayalçın, Ergnekon operasyonunun 10. Dalgasından sonra yaptığı açıklamada gözaltıları içine sindiremediğini söylemişti.

Eski CHP genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Karayalçın, Ergenekon operasyonu ile ilgili ilginç açıklamalar yapmıştı.

Ankara'nın çeşitli noktalarında yapılan kazıları ilgiliyle izlediğini söyleyen Karayalçın şöyle konuşmuştu: "Yaşamlarını bu ülke için harcamış insanların, 7 aydır hiçbir suçlamada bulunulmadan içeride tutulmalarını hazmedemiyorum. Çeteciler ile çocuklarımızı yetiştiren insanların bir arada değerlendirilmelerini içime sindiremiyorum.Kazılarda çıkarılanlar, Susurluk'tan bugüne kadar neden çıkarılmadı? Neden şimdi çıkarılıyor? İnsanlar 7-8 aydır suçlanmadan cezaevlerinde tutuluyor. Çeteciler ile hukuk adamları aynı kefede tutuluyor. Bunları anlamıyorum. Sorduğum soruların yanıtlarını ben de bilmiyorum."

KARADAYI: KARAYALÇIN ENCÜMEN-İ DANİŞ ÜYESİ

Org. Karadayı’nın internete düşen yeni ses kaydında Ergenekon soruşturması kapsamında gündeme gelen Encümen-i Daniş üyeleri deşifre ediliyor. Karadayı'nın kendisini de saydığı üyeler arasında daha önce gündeme gelmeyen bir isim de bulunuyor: CHP'nin Ankara Büyükşehir adayı Murat Karayalçın.

Söz konusu kayıtta Encümen-i Daniş'i oluşturan emekli generaller ile emekli büyükelçileri sayan Karadayı, aralarındaki siyasetçileri ise şöyle sıralıyor: "Girmek kolay değil oraya. Bir kişi el kaldırmasa giremez. Fethi Çelikbaş var, eski başbakan, meclis başkanı, başbakanlık da yaptı... Bülent Ulusu var. Murat Karayalçın var, ondan sonra İlter Türkmen var, Mustafa Aysan var, Oğuz Gökmen var, yani bunlar eski milletvekilleri. Sefa Reisoğlu var. Kamuran Evliyaoğlu var, 8 tane bakan var, bunlar hep eski bakanlardan. Necmettin Karaduman var, eski Meclis başkanı."

‘TOPLANTILARA MEMNUNİYETLE GİDERDİM’

Konuyla ilgili konuşan Karayalçın çelişkili açıklamalarda bulundu. Encümen-i Daniş üyesi olduğu yönündeki iddiayı yalanlayan Murat Karayalçın, "Encümen-i Daniş üyesi değilim, herhangi bir toplantıya katılmadım. Ama davet alsam memnuniyetle giderdim" dedi.

Karayalçın, Encümen-i Daniş'i Türkiye için faydalı bir platform olarak gördüğünü de dile getirdi.

Karayalçın Sabah gazetesine de şu açıklamayı yaptı: "Çiller döneminde başbakanlıkta toplantı düzenlendi. Eski devlet görevlilerinden oluşan bir danışma kurulu oluşturulması için toplantı yapıldı. Ona katıldım. Encümen-i Daniş bunun devamı olabilir."



Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,908 µs