En Sıcak Konular

Özcan, NATO saldırı planlarını kabul etmedi!

13 Şubat 2009 13:50 tsi
Özcan, NATO saldırı planlarını kabul etmedi! Ergenekon davasının 53. duruşmasında tutuklu sanık Hayati Özcan savunmasını yaptı.

Özcan, iddianamede İzmir'deki NATO üssüne saldırı planladığı yolundaki iddialarla ilgili olarak, "Hayatın doğal akışına aykırıdır. Bana yakışmaz" dedi.  
 
2002 yılında İşçi Partili Adnan Akfırat ve Serhan Bolluk'tan aldığı derslerle gazetecilik mesleğine başladığını belirten Özcan, iddianamede delil olarak gösterilen 9 adet ajandasını da haber amaçlı olarak tuttuğunu söyledi. Emekli maaşıyla geçindiğini belirten Özcan, "NATO'nun karşısında ev tuttuğum ve tesisleri izlediğim iddiası doğru değildir. Orada ev tutarsam emekli maaşımla yaşayamam. Benim not aldığım iddia edilen evrakların altındaki imzalar şahsıma ait değildir. İşçi Partililer, aklı olan, vatanını seven, halkını seven böyle bir suikast planlamaz. NATO'ya böyle karşı gelinmez." şeklinde konuştu.

Ulusal Kanal İzmir temsilcisi Özcan, savunmasının ardından "Bizi bırakınız. Biz Türkiye'nin selamate için görev yapan, milli proje için çalışan iyi insanlarız. Bırakın yuvalarımıza, karargahımıza uçalım. Vatanı selamete götürelim" diyerek tahliyesini talep etti.

Savunmasının ardından Özcan'ın gözaltında, savcılıkta ve mahkemede verdiği savunmalar okundu. Çapraz sorguda Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, Ege Ordu Komutanlığı ve İzmir'de konuşlu NATO üssü ile ilgili olarak kendisinde ele geçen suikast planı olduğu belirtilen CD içeriklerini sordu. Pekgüzel'in "Ege Ordu Komutanlığı'nda bir tanıdığınız veya bir yakınınız var mı?" şeklindeki sorusuna Özcan, "Hayır" yanıtı verdi. Özcan, Şirinyer NATO tesislerinde bir tanıdığı ve yakını olup olmadığına yönelik soruya da "Kesinlikle yok." şeklinde cevap verdi. NATO'ya ait plan ve krokilerin yer aldığı CD'lerin bir tanesinin evinde bir tanesinin de işyerinde, müzik CD'si görünümünde çıktığının hatırlatılması üzerine ise Özcan, "55 adet CD torbaya doldurulmuş. Tarif edeceksiniz. Bunu siz ispat edeceksiniz. Arama tutanaklarında böyle bir şey yok." dedi. Pekgüzel, "Lacivert ajanda içinde 'Kamuoyunun çok iyi tanıdığı bir işadamının villa aldığı, küçük bir kıza tecavüz görüntüleri olduğu' şeklinde istihbari notlar var. Bu notları haber amaçlı mı tuttunuz?" şeklindeki sorusuna ise Özcan, "Haber amaçlı tuttum ama kullanmadım." dedi.

Avukat Fuat Turgut'la yaptığı bir görüşmede elinde öldürülen Hrant Dink'e ait görüntüler bulunduğuna ilişkin sözlerinin hatırlatılması üzerine Özcan, "Hrant Dink'in Diyarbakır'da yaptığı bu davada daha önce söylenen konuşmasına ilişkin görüntülerdi. Dink ulusalcıymış. Ben de bunu bu görüntülerden öğrendim. Bunları Turgut'a vermedim." dedi. Özcan, kendisinde ele geçen CD'lerle ilgili olarak da "CD kullanmayı zaten bilmem. CD açacak makinam yok. Bilgisayarı da daktilo gibi kullanırım. E-mail gruplarına üye olduğum söyleniyor. Gruplara üye olmasını bilmem. Bilsem üye olurdum." dedi.

Daha sonra Özcan'ın avukatı Mehmet Cengiz söz alarak savunmasını yaptı. Cengiz savunmasında son günlerde 14 ve 12. Ağır Ceza Mahkemeleri hakkındaki Mukaddes Eruygur'un sözlerini anımsatarak, "Size güveniyoruz. Bunlara karşıyız. Tüm mahkemeler ve hakimlerimiz birdir. İstanbul 13. Ağır Ceza, Ankara 11. Ağır Ceza ya da Adana bilmem hangi ceza mahkemesi bizim birdir." demesi üzerine, Başkan Köksal Şengün de "Evet spekülasyonlar hala devam ediyor." dedi.

cihan



Bu haber 450 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,654 µs