En Sıcak Konular

Cindoruk'a göre cinnet belirtisi

13 Şubat 2009 11:49 tsi
Cindoruk'a göre cinnet belirtisi Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur'a ait ses kayıtlarıyla başlayan tartışmalara Hüsamettin Cindoruk da katıldı.

Ergenekon davası sanıklarından Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur'a ait ses kayıtlarıyla başlayan tartışmalara TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk da, "Benim mahkemem, senin mahkemen kavgası hukukçu olarak böyle bir şeyi cinnet belirtisi olarak görüyorum, bu bir vahamettir" diyerek katıldı.

Cindoruk, AK Parti hükümetini de sert bir dille eleştirerek, "Burada dikkatinizi çekiyorum. Bir partiyi eleştirmiyorum. Hukuk düzenimizi, sistemimizi eleştiriyorum. Hukuka göre devletin temel bir niteliğine karşı 'odak' olmuş parti TBMM'nin çoğunluğunu elinde tutuyor, hükümet olmaya devam ediyor" demesi dikkat çekti.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından 'Aydınlarla Yüz Yüze Söyleşileri'ne katılmak üzere Bursa'ya gelen Cindoruk, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hüsamettin Cindoruk, birçok hukuk sürecini yaşadığını, gördüğünü, tanık olduğunu belirterek, "Yaşlıların avantajı, yaşlarıdır. Bu yaşları alırken görüp yaşadıklarıdır. Şu kadarını söyleyeyim; hiç karamsar olmadım, hiç çaresizlik içinde olmadım. Çünkü tecrübemle şunu iyi biliyorum: Bugün bazı insanları kandırabilirsiniz, arkanızdan sürükleyebilirsiniz. Ama büyük bir milleti uzun süre kandıramazsınız. Bunu söylerken, bugünkü hükümetin meşruiyetini tartışmıyorum. 'Seçim kütükleri' çöplüklerde bulunan oylar' gibi gerekçelere de sığınmıyorum. Şunu söylüyorum; seçim bir dönem için siyasi olarak memleketi yönetme yetkisi verir. Memleketin hariciyesi, asayişi, güvenliği size emanet edilir. Bu emanet elinizdeyken yurttaşlara eşit davranmanız, hukukun üstünlüğüne bağlı kalmanız, zamanı geldiğinde de o emaneti hiçbir şikayete sebep olmadan yeni gelenlere devretmeniz beklenir. Çünkü daim olan, olması gereken devlettir. Devletin devamlılığı esastır. Devletin devamlılığı hukuk sisteminin devamlılığıdır." dedi.

Mukaddes Eruygur'a ait ses kayıtlarının gündeme gelmesiyle başlayan tartışmalara da değinen Cindoruk, "Ergenekon olayı Türk ahalisini böldü ve gerdi. Eğer hukuk sistemimizi işler halde tutarsak ve işler hale getirirsek bunlar bir mahkeme kararıyla çözülebilir. Şimdi 'Benim mahkemem, senin mahkemen' kavgası çıkıyor. Bu bir vahamettir. Bir hukukçu olarak böyle bir şeyi düşünmeyi bir cinnet belirtisi olarak görüyorum. Adalet reformunu yaparken bu konuya çok dikkatli eğilmek zorundayız. Bir kere özel hukuku ortadan kaldırmak gerekiyor. Özel hapishane olmaz. Mahkeme taşınmaz. Sanık mahkemenin ayağına gider. Cezaevinin içinde mahkeme olmaz. Dünyanın neresinde var? Olduğu zaman da ürkütücüdür. Mahkemeler adliye binalarında olur" dedi.

CİHAN



Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,679 µs