'Ergenekon'a yardım' davası | " /> 'Ergenekon'a yardım' davası | "/>

En Sıcak Konular

Taner Ünal'a 'Ergenekon'a yardım' davası

13 Şubat 2009 11:21 tsi
Taner Ünal'a 'Ergenekon'a yardım' davası  
''Suç işlemek amacıyla örgüt kurduğu'' iddiasıyla Ankara ve Diyarbakır'da 3 davada yargılanan Vatansever Kuvvetler Güç Birliği (VKGB) Hareketi Genel Başkanı Taner Ünal'a bir dava daha açıldı.

''Suç işlemek amacıyla örgüt kurduğu'' iddiasıyla Ankara ve Diyarbakır'da 3 davada yargılanan Vatansever Kuvvetler Güç Birliği (VKGB) Hareketi Genel Başkanı Taner Ünal'a, ''Ergenekon örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüt üyelerine bilerek ve isteyerek yardım etmek'' suçundan bir dava daha açıldı.  
 
Halen Diyarbakır'da tutuklu bulunan Ünal'ın, 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

İddianamede, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Ergenekon davası sanıkları Mehmet Fikri Karadağ, Mehmet Zekeriya Öztürk, Ali Kutlu, Sevgi Erenerol, tutukluyken ölen Kuddusi Okkır, davada tanık olan Yazar Zihni Çakır'ın Taner Ünal'la ilgili ifadeleri ile Ünal'ın davanın sanığı İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'le yaptığı telefon görüşmesine yer verildi.

Ergenekon sanıklarından elde edilen ve iddianamede de yer alan Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketinin yapılanma ve uygulamalarının temel hareket noktasını oluşturacak 9 sayfalık ''master planı'' dokümanına ilişkin bilgi bulunan iddianamede, belgenin, Ergenekon soruşturmasında ele geçirilen ''Ergenekon'', ''Lobi'', ''Devletin Yeniden Yapılanması'' başlıklı dokümanlarla içerik olarak benzerlik gösterdiğine dikkat çekildi.

-AHMET CİNALİ'NİN İŞYERİNDE BULUNAN EVRAK-

İddianamede, ''Girdap Operasyonu'' kapsamında Ankara'da açılan davada Ünal ile birlikte yargılanan Ahmet Cinali'nin işyerinde ele geçirilen bir evrakla ilgili şu ifadelere yer verildi:

''17 Ağustos 2002'de İstanbul'da yapıldığı belirtilen bir toplantıya ilişkin olarak düzenlendiği anlaşılan A4 ebadında el yazısı ile şematik bir biçimde düzenlenmiş evrak içeriğinde 'Askeri Personel Kazım Banat, İsrailli General Gabriel Libraider (Mossad), Ali Erkan, Batmanlı Ömer isimli şahısların bir toplantı yaptıkları, bu toplantı içeriğinden, Şahinbey kod adlı Ahmet Cinali, emekli General Veli Küçük, Sedat Peker, Hoca kod adlı Kemal Şahin ve Tacikistan Genelkurmay Başkanı ile Ticaret Bakanı Mehmet Eminof'a suikast veya eylem planı yaptıkları' belirtilmiş. Toplantıya katılan şahıslardan askeri personel Kazım Banat'ın ve Hizbullah'ın E. Orgeneral Çevik Bir'in kontrolünde olduğu belirtilen bir işaretleme yapılmış, Ergenekon'un Org. Murat Hoca ile görüştüğü, BOTAŞ'ta görevli Refik Nuhoğlu'nun Şahinbey'in (Ahmet Cinali) nerede olduğunu araştırdığına ilişkin notlar, ayrıca Murat Hoca ve Refik Nuhoğlu'nun kullandığı telefonlara ilişkin bilgiler yer alan belge elde edildiği, Ergenekon sanığı Veli Küçük'te de yukarıda belirtilen belgenin bulunduğu, bu belgenin altına Küçük tarafından 'Ahmet Cinali getirdi, Giresun'dan bu bilgileri verenin arkadaşıymış, benimle görüşecekler, Ahmet Cinali'ye telefon edeceğim' şeklinde ibarenin de eklenmiş olduğu tespit edilmiştir.''

Evrakın, Ergenekon sanığı Kemal Şahin'in ikametinde de bulunduğunun Ergenekon iddianamesinde yer aldığına da işaret edildi.

-''ERGENEKON'A BİLEREK VE İSTEYEREK YARDIM'' İDDİASI-

İddianamede, Taner Ünal'ın, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan ''Ergenekon terör örgütünün kurucu ve üyeleri ile organik olarak bir bağının tespit edilemediği'' kaydedildi.

Buna karşın, Ünal ile birlikte hareket eden Ahmet Cinali ile Ergenekon davası sanığı Veli Küçük'te bulunan belge, Ünal'ın Ergenekon sanığı Perinçek ile olanların da içinde yer aldığı telefon görüşmeleri, Ergenekon sanıklarından elde edilen Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketinin Master Planı ve Ergenekon sanık ve tanıklarının beyanları da göz önüne alındığında, ''Ünal'ın, Ergenekon örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüt üyelerine bilerek ve isteyerek yardım ettiğinin anlaşıldığı'' kaydedildi.

Ünal'ın, 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

-ÜNAL'IN İFADESİ-

Taner Ünal, iddianamede yer alan ifadesinde, suçlamaları reddetti.

İstanbul'da öğretmenevinde 2005'te verdiği konferansa, Ergenekon sanığı Muzaffer Tekin'in de bir grup ile geldiğini bildiren Ünal, kendisini kutlaması üzerine simaen tanıdığı Tekin ile aynı yıl kapalı bir mekanda karşılaştığını kaydetti.

Ergenekon sanıklarından ölen Kuddusi Okkır'ın kendisini ziyaret ettiğini bildiren Ünal, birlikte fotoğraf çektirdikleri Okkır'ın ''devletin yeniden yapılanması mastır planı'' adlı 2 sayfalık belgeyi kendisine verdiğini söyledi.

Dernek kurduktan sonra Ergenekon sanıkları Fikri Karadağ, Hüseyin Görüm, İbrahim Özcan'ın derneğe üye olduklarını ve bazı toplantılara katıldıklarını kaydeden Ünal, derneğin başkan yardımcılığına seçilen Karadağ'ın daha sonra dernekten ayrıldığını anlattı.

Ünal, dernekte denetleme kurulu üyeliğini bir yıl süreyle yapan Ergenekon sanığı Ali Kutlu'nun, kendisine ait Türkeli dergisini de dağıttığını ifade etti.

 
aa



Bu haber 2,180 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,394 µs