En Sıcak Konular

Türkiye'deki dergilerin vazgeçemediği yüzler

13 Şubat 2009 11:07 tsi
Medya takibi ve ölçümlemesi alanında çalışmalar yapan Medya Takip Merkezi (MTM), 2008 yılında dergilerin en çok kapak yaptığı ünlüleri araştırdı.

Buna göre, dergi kapaklarının en popüler yüzleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, işadamı Rahmi Koç, Deniz Akkaya, Demet Akalın ve Bergüzar Korel oldu.  
 
Vitrin niteliği taşıyan kapaklar dergilerin en önemli sayfası. Kapak edilen yüzlerin ve konuların ilgi çekiciliği, derginin satışına büyük destek sağlıyor. Siyasetten magazine, spordan iş dünyasına birçok ünlünün yüzünü kapaklarına taşıyan dergiler, bu isimlerin cesur pozlarından, sivri dilli açıklamalarından veya özel röportajlarından yararlanıyor ve böylece tiraj artırmaya çalışıyor. Geçen yılın tüm dergi kapaklarını mercek altına alan MTM, en çok tercih edilen siyasi, işadamı, manken, oyuncu ve sanatçıları tespit etti. Dergilere en çok kapak olan manken, sanatçı ve oyuncu listesinde yer alanların kadınlardan oluşması dikkat çekti.

Türkiye'nin nabzını yükselten veya düşüren açıklamalarıyla hep gündemde olan siyasiler, dergilerin de en çok başvurduğu yüzler arasındaydı. Araştırmaya göre en popüler siyasi yüz Başbakan Erdoğan oldu. Yıl boyunca 8 farklı derginin kapağına tam 20 kez konuk edilen Erdoğan, aktüel, siyaset ve ekonomi dergilerinde boy gösterdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise 11 kapak ile ikinci sırada yer aldı. Diğer siyaset adamları, Doğu Perinçek, Zafer Çağlayan ve Deniz Baykal şeklinde sıralandı. 12 kez kapak olan ABD'nin yeni başkanı Obama, Erdoğan'dan sonra en fazla başvurulan ikinci yüzdü.

Başarılı işadamları da magazin dergilerinin vazgeçilmezleri arasındaydı. Dergilere 5 kez konuk olan Rahmi Koç, popülaritesi en yüksek işadamı oldu. Vakko'nun sahibi Cem Hakko ise ikinci sırada yer aldı. Podyum dünyasının ünlüleri de listede üst sıralarda yer buldu. 11 kapakla en çok tercih edilen manken Deniz Akkaya'yı, Çağla Şikel ve Ebru Şallı takip etti.

zaman



Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,339 µs