En Sıcak Konular

Hafta sonu havalar nasıl olacak?

13 Şubat 2009 10:40 tsi
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre, bugün ve önümüzdeki günlerde yurtta beklenen hava durumu şöyle:

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı ve Kırıkkale), Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı (Tunceli, Malatya, Elazığ ve Bingöl) ile Kahramanmaraş, Çorum ve Amasya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), güneydoğu kesimler ile zamanla Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, iç ve batı bölgelerde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ: Yağışların; Ege, Batı Akdeniz (Antalya, Burdur, Isparta), Marmara'nın güneyi(Balıkesir, Bursa, Çanakkale) ile bu sabah saatlerinde doğusu (İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya), Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu ve Karabük) ve İç Anadolu'nun kuzeybatısında (Eskişehir, Çankırı ile Ankara'nın kuzey ve batı ilçeleri) kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını vb.) tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR: İç ve batı bölgelerimizde rüzgarın güneybatı yönlerden (Lodos) kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (soba zehirlenmesi, çatı uçması vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ RİSKİ: Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Erzurum, Van, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Gece ve sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Marmara: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; güneyi(Balıkesir, Bursa, Çanakkale) ile bu sabah saatlerinde doğusunda (İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya) kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Çok bulutlu, bölge geneli kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Akdeniz: Çok bulutlu, batısı ile Kahramanmaraş çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Batı Akdeniz'de (Antalya, Isparta ve Burdur) kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; batısında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli esecek.

İç Anadolu: Parçalı çok bulutlu, kuzeybatı kesimleri (Ankara, Eskişehir, Kırıkkale ve Çankırı) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Eskişehir, Çankırı ile Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bölgenin iç kesimlerinde (Bolu ve Karabük) kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar;güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Çorum ve Amasya çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; iç kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Doğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, batısı (Tunceli, Malatya, Elazığ ve Bingöl) aralıklı yağmurlu geçecek. Rüzgar; bölgenin batı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden (Lodos) kuvvetli olarak esecek. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı görülecek.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu geçecek.



Bu haber 498 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,230 µs