Buraya kadar mı? | " /> Buraya kadar mı? | "/>

En Sıcak Konular

Buraya kadar mı?

13 Şubat 2009 09:30 tsi
Buraya kadar mı? 'Genelkurmay'ın cezaevine yaptığı resmi ziyaretle başlayan süreçte soruşturmaya sınır çekilmeye çalışılıyor. Organize bir şekilde savcılık kuşatılıyor. '

Adem Yavuz Arslan / Bugün

Ergenekon’un sınırı ve organize işler

ETÖ soruşturmasında çok önemli gelişmeler var ki; 'ETÖ lobisi soruşturmayı baltalıyor mu?' sorusu yaygın bir şekilde sorulmaya başlandı.
 
Son birkaç günde çok kritik gelişmeler yaşandı. E. Org Hurşit Tolon çok tartışılan bir kararla serbest kaldı.

Kamuoyunun merdivenden düşüp komaya girdiğini sandığı E.Org.Şener Eruygur ile ilgili ses kaydı ortaya döküldü. İddialara göre paşa sapasağlam ve tüm Türkiye aldatılmış.

GATA büyük bir zan altında kaldı. Tam bu esnada Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur'un Tolon'u da tahliye eden 12. Ağır Ceza Mahkemesi ile ilgili olarak '12. ve 14. Ağır Ceza bizden. Ayrıca Ankara İzmir ve İstanbul baroları da hazır' türü akıllara ziyan bir konuşması ortaya çıktı.

Neresinden bakarsanız bakın kallavi bir skandal. Üstelik Eruygur'un ses kayıtları olmasa da biliyoruz ki Hurşit Tolon'un avukatları dosyayı 12. Ağır Ceza'ya düşürmek için olağanüstü çaba sarf etmiş. İnce bir hesap kitap sonrası 12. Ağır Ceza'nın nöbetine denk getiriliyor.

14. Ekim'de tahliye talebine ret veren mahkeme bu kez tahliye veriyor. Üstelik beraat gibi bir gerekçe yazarak.

Sanki Tolon Paşa sadece Lobi belgesini elinde bulundurduğu için tutuklanmış gibi bir algı da oluşturarak. Oysa herkes biliyor ki Tolon Paşa terör örgütü kurup yönetmekten tutuklanmıştı.

Hatta evinde çok suç unsuru barındıran fişlemeler bulunmuştu. Aynı gün Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargah Evleri soruşturması kapsamında operasyona başladı.

Siviller 'davet edilerek' gözaltına alındı. Hatta operasyon bir gazete tarafından fotoroman yapıldı. İlginçtir İşçi Partisi ' soruşturmayı biz istedik' açıklaması yaptı.

GATA gibi savcılık da zan altında kaldı. Yine aynı günün akşamı İstanbul Başsavcılığı ETÖ soruşturmasını yürüten 13.Ağır Ceza Mahkemesi için yeni savcı atadı. Yine ilginçtir İP yayın organı Aydınlık ' HSYK , 13.Ağır Ceza'ya yeni savcılar atasın' çağrısıyla çıkmıştı.

Bu süreçte bazı çevrelerin yoğun bir şekilde savcılardan savcı beğenip HSYK üzerinde lobi yaptığı ortaya çıkmıştı. GATA, 12. Ağır Ceza ve askeri savcılıkla birlikte bu kez de HSYK zan altında kaldı.

Yargıtay 8. Dairesi'nin aldığı ' telefon dinlemenin tek başına delil olamayacağı' kararı da ayrı bir tartışma konusu. ETÖ'nün avukatlığına soyunan bazı çevrelere göre dava çöktü ve tüm sanıklar serbest kalmalı. Peki ETÖ sadece telefon dinleme üzerine mi yapıldı?

Bombaları, suikast planlarını, Danıştay saldırısını, lav silahlarını, S 1 listelerini, devlete ait gizli evrakları ne yapacağız?

Bütün bunlara İP kaynaklı buyurgan tavırlar ile GATA kaynaklı 'örtbas' dedikoduları eklendiğinde soru işaretleri artıyor. Görünen o ki, ETÖ lobisi yoğun bir mesaide.

Genelkurmay'ın cezaevine yaptığı resmi ziyaretle başlayan süreçte soruşturmaya sınır çekilmeye çalışılıyor. Organize bir şekilde savcılık kuşatılıyor.

"Burada kalsın, yeni dalgalar olmasın, paşalar ve önemli kişiler 'doktordan' tahliye edilsin, ceza da küçük bir çeteye yıkılarak dosya kapatılsın" isteniyor.



Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,256 µs