DHKP-C cinayeti... | " /> DHKP-C cinayeti... | "/>

En Sıcak Konular

Danıştay'dan sonra DHKP-C cinayeti...

13 Şubat 2009 08:20 tsi
Danıştay'dan sonra DHKP-C cinayeti... 
Danıştay'dan sonra DHKP-C cinayeti de Ergenekon dosyasında.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi Önder Babat, 3 Mart 2004'te Devrimci Hareket Dergisi'nden çıktıktan kısa bir süre sonra İstiklal Caddesi'nde başına sıkılan tek kurşunla hayatını kaybetti. Terör örgütü DHKP-C, cinayetten Hakan Saraylıoğlu'nu sorumlu tuttu.

Bir süre sonra Küçükçekmece İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde Saraylıoğlu'nun cesedi bulundu. Adli Tıp raporuna göre iple boğularak öldürülmüştü. DHKP-C, internet sitesinde 'Bir halk düşmanını, bir kontracıyı cezalandırdık." şeklinde açıklama yaptı. Ancak Ergenekon soruşturması kapsamında Ulusal Kanal'da yapılan arama işin rengini değiştirdi. Binada bulunan ajandada el yazısı ile Hakan Saraylıoğlu isminin yazıldığı görüldü. DHKP-C'nin açıklamasıyla ajandadaki notlar örtüşüyordu. Ajandada, örgütün suçladığı görevlilerin telefon numaraları yazılıydı. Kriminal incelemede, el yazısının Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk'a ait olduğu tespit edildi. Savcılık, Bolluk'un DHKP-C militanlarıyla birlikte Saraylıoğlu'nun sorgusuna katıldığı, bu sırada ajandasına notlar aldığı sonucuna vardı. Ardından da Saraylıoğlu'nu tasarlayarak öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açtı. İlk duruşma dün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Ve mahkeme, cinayet dosyasının Ergenekon dava dosyasıyla birleştirilmesini kararlaştırdı.

Ergenekon terör örgütü iddianamesinde, Danıştay 2. Dairesi Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin tek 'maktul' olarak yer alıyordu. DHKP-C cinayeti dosyasının Ergenekon'la birleşmesiyle maktul sayısı 2'ye çıkacak.

Yasadışı DHKP/C terör örgütünün internet sitesinde yayınlanan 'DHKP-C 355, bir halk düşmanını, bir kontracıyı cezalandırdık' başlıklı örgüt açıklamasında, Hakan Saraylıoğlu'nun DHKP-C'li savaşçılar tarafından 2 Şubat 2006'da örgüt tarafından cezalandırıldığı aktarıldı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturma başlattığının ifade edildiği iddianamede, Ergenekon terör örgütü ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında Ulusal Kanal'da yapılan aramalarda 2005 yılı ajandasının ele geçirildiği belirtildi. Ajandanın 19-20-21 Şubat'a ait sayfalarında el yazısı ile Hakan Saraylıoğlu isminin yazıldığının anlatıldığı iddianamede, DHKP-C'nin yayınlanan 'DHKP-C 355, bir halk düşmanını bir kontracıyı cezalandırdık' başlıklı açıklamasında yer alan bilgilerle ajandadaki notların örtüştüğü ifade edildi.

Ajandadaki el yazılarının Ergenekon üyesi olma suçundan tutuklu olan Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk'a ait olduğunun tespit edildiği de iddianamede yer aldı. İddianamede, ajandada, DHKP-C açıklamasında olmayan fazladan bilgilerin yer aldığı, örgüt açıklamasında ismi geçen görevlilerin telefon numaralarının ajandada yazılı olduğu anlatıldı. Ajandadaki bilgilerin örgüt açıklamasından alınmadığı, Bolluk'un bunu kabul ettiğinin belirtildiği iddianamede, Bolluk'un, Saraylıoğlu'nun sorgusuna DHKP-C militanları ile birlikte katıldığı ileri sürüldü. Sorgusu sırasında ajandasına el yazısı ile notlar aldığı, bu şekilde Hakan Saraylıoğlu'nun öldürülmesine iştirak suçunu işlediği belirtildi.

zaman



Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,542 µs