İşte Erdoğan'ın mektubu! | " /> İşte Erdoğan'ın mektubu! | "/>

En Sıcak Konular

İşte Erdoğan'ın mektubu!

13 Şubat 2009 08:17 tsi
İşte Erdoğan'ın mektubu!

AK Elçilerin Türkiye'nin tamamını kapı kapı dolaşarak vatandaşlara ulaştırılacak mektupta, Başbakan Erdoğan vatandaşlara sesleniyor.

'Başörtülüyle başı açık kızların el ele, omuz omuza serbestçe dolaşacak' diyen Başbakan Erdoğan, 'Milletin vicdanıyız' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mektubunu vatandaşlara ulaştıracak 'AK Elçiler'le buluşmasında AK Parti olarak siyaseti bir ayrışma, çatışma, gerilim zemini olarak değil, tam tersine bir hizmet zemini olarak gördüklerini belirtti.

Türkiye'nin 29 Mart'ta yeni bir demokrasi sınavından geçeceğini belirten Başbakan Erdoğan, başörtülüyle başı açık kızların el ele, omuz omuza serbestçe dolaşacağını kaydetti.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, AK Parti Gençlik Kolları tarafından oluşturulan 'AK Elçiler'le bir araya geldi. Türkiye'nin 81 ilinde 15 bin gençten oluşan AK Elçiler, Başbakan Erdoğan'ın mektubunu vatandaşlara ulaştıracak.

AK Parti Genel Merkezi'ndeki törende AK Elçiler'le buluşan Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin siyaseti ayrışma, çatışma, gerilim zemini olarak değil, tam tersi anlayışla hizmet zemini olarak gördüklerini kaydetti. Hiç kimsenin şekli, kılığı, kıyafetiyle hiçbir zaman ilgilenmeyeceklerini aktaran Erdoğan, "Benim başörtülü kızım da başı açık kızım da hepsi el ele, omuz omuza bu ülkede serbestçe dolaşacak." diye konuştu. Türkiye'nin 29 Mart'ta yeni bir demokrasi sınavından geçeceğini anlatan Erdoğan; demokrasinin, hizmetin ve kalkınmanın yerelde başladığına inandıklarını ifade ederek, 6 yıldır iktidarda ve 5 yıldır da yerel yönetimlerde bu anlayışla hareket ettiklerini söyledi. 2004 seçimlerinde Türkiye'deki 12 büyükşehir, 45 il, 496 ilçe ve bin 334 belde olmak üzere toplam bin 887 belediyenin emanetinin AK Parti'ye teslim edildiğini kaydeden Erdoğan, 5 yıl boyunca kendilerine verilen emaneti gururla taşıdıklarını ifade etti.

Türkiye'nin AK belediyecilik ile hizmet gördüğünü dile getiren Erdoğan, gençlere şu ifadelerle seslendi: "Biz AK Parti olarak siyaseti bir ayrışma, çatışma, gerilim zemini olarak değil, tam tersine bir hizmet zemini olarak görüyoruz. Biz, güncel ve gündelik tartışmalarla ülkemize ve milletimize zaman kaybettirmenin yerine geleceği tasarlayan geleceği şekillendiren projelerle yolumuzda ilerliyoruz. Çünkü gelecek sizlersiniz. Mücadelemiz, siz değerli gençlerimize ve çocuklarımıza daha yaşanabilir bir ülke emanet etmektir. Yarın sizlere emanet edeceğimiz şehirlerimizin, aynı zamanda bugün kaderi de sizlerin elindedir."

Bu ülkenin vatandaşlarının başı öne eğik olmayacağını vurgulayan Erdoğan, "Bu ülkenin hiçbir ferdi, hiçbir genci, umutsuzluk ve karamsarlık içinde, kendisini ezik hissedemez, hissetmemelidir. 6 yıldır buna izin vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz. Barış, huzur, birlik ve beraberlik içinde geleceğe doğru yürüyecek, bölgemizde ve dünyada geleceği bizzat şekillendireceğiz. Hiç kimsenin şekli, kılığı, kıyafeti hiçbir zaman bizi ilgilendirmeyecek. Benim başörtülü kızım da başı açık kızım da hepsi el ele, omuz omuza bu ülkede serbestçe dolaşacak. Sizler, büyük Türkiye'ye inanmış, gönül vermiş bir nesilsiniz. Bu gözlerinizdeki ışık, yüreğinizdeki muhabbet, zihninizdeki coşkuyu bunun en güzel işareti olarak görüyorum." dedi. Gençlere kendilerini kavgaya ve çatışmaya çekmek isteyenlere kulak asmamaları, itibar etmemeleri tavsiyesinde bulunan Erdoğan, her seçim öncesinde olduğu gibi bazı karanlık odakların, çatışma ve gerilimden çıkar sağlamak isteyen bazı siyasi anlayışların AK Parti gençliğine sirayet etmek isteyebileceği uyarısı yaptı.

Erdoğan'ın gençlere tavsiyelerinden sonra 'AK Elçiler' projesi; İzmir, Diyarbakır, Erzurum, Mersin, Karabük ve Antalya-Kepez'le yapılan uydu bağlantısıyla canlı yayında başlatıldı. Erdoğan, canlı bağlandığı illerdeki AK Elçilere "Bahtınız açık olsun, durmak yok yola devam" sloganıyla seslendi.

AK Elçilerin Türkiye'nin tamamını kapı kapı dolaşarak vatandaşlara ulaştırılacak mektupta, Başbakan Erdoğan vatandaşlara sesleniyor. Erdoğan'ın 'Değerli hemşehrim' sözleriyle başladığı mektubunda şöyle devam ediyor: "Gücümüzü milletten alıyor, milletimize aynı yönde bakıyor, milletimizin vicdanının sesi oluyoruz. Bu ülkenin güzel insanlarının en güzel yaşam standartlarına ziyadesiyle layık olduğunu düşünüyoruz. Demokrasinin ve hizmetin yerelden başlayacağı ilkesinden hareketle, belediyelerimizin imkanlarını artırdık, şehirlerimizi güzelleştirmek için devasa projeleri gerçekleştirdik. Yıllar boyunca hizmet görmemiş sokakları, caddeleri hizmetle tanıştırdık. 6 yıl önce yola çıkarken sahip olduğumuz heyecanı, coşkuyu, enerjiyi ilk günkü gibi muhafaza ediyoruz. Milletimize kazandırdığımız hizmetlere devam etmek, ülkemizi çok daha ileri seviyeye taşımak, şehirlerimizi, ilçelerimizi, belediyelerimizi geleceğe hazırlamak için tam bir azim ve kararlılıkla yolumuzda ilerliyoruz. 29 Mart 2009 seçimlerinde bir kez daha milli irade tecelli edecek ve bu aziz emaneti yüreğimiz gibi taşımaya devam edeceğiz. Türkiye'nin kutlu yürüşüşüne olan desteğinizin devam edeceğine, istikrar ve güven içinde kalkınmamızı sürdüreceğimize canı gönülden inanıyorum. 'Durmak yok yola devam', 'Durmak yok hizmete devam' diyor ve sizi ve ailenizi en kalbi duygularla selamlıyorum."

aa




Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,555 µs