Ergenekon gelişmeleri | " /> Ergenekon gelişmeleri | "/>

En Sıcak Konular

Günün Ergenekon gelişmeleri

12 Şubat 2009 21:28 tsi
Günün Ergenekon gelişmeleri Ergenekon'da güne damgasını vuran iki olay: İbrahim Şahin'in savcılık ifadesinde Susurluk'la ilgili ilginç detaylar var. Şahin Yeşil'le görüşüyormuş... Bu arada Hurşit Tolon'un tahliyesine yapılan itirazı reddeden mahkeme, tahliye gerekçesinde "krit

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin, Susurluk skandalıyla ilgili de sorgulandı. Savcılıkta alınan ifadesi 107 sayfadan oluşan İbrahim Şahin’in ifadesinin önemli bir bölümü Susurluk skandalından oluşuyor. 

Şahin’e eski Özel Harekat polislerinden Oğuz Yorulmaz cinayeti ile eski Başbakanlardan Tansu Çiller, eski bakanlardan Mehmet Ağar ve Şahin’in talimatıyla devlet adına 93-94 kişinin öldürüldüğü iddiaları soruldu. Şahin, bu sorulara “Benim bu konularda bilgim yoktur” diye yanıt verdi.

‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım’ı tanıyıp tanımadığı sorulan İbrahim Şahin, “Yeşil, Ankara’da yanıma geldi. Doğu’daki operasyonlardan tanıyorum. Ankara’da 1-2 defa görüştüm. Bir daha da görüşmedim. 2000 yılından beri Korkut Eken, Mehmet Ağar ve Mehmet Eymür ile görüşmem” dedi.

İbrahim Şahin, Ömer Lütfi Topal cinayetine adı karışan 3 özel timciyi Mehmet Ağar’ın emri ile İstanbul’dan alıp Ankara’ya götürdüğünü belirtti.

AZERBAYCAN’DAKİ DARBE GİRİŞİMİ
1995 yılında Azerbaycan’da Haydar Aliyev’e yönelik darbe girişimi de Şahin’e sorulan sorular arasında yer aldı.

İbrahim Şahin, Azerbaycan İçişleri Bakanlığı’nın resmi daveti üzerine bu ülkeye gittiğini belirterek “Karabağ’ın kurtarılması için Azerileri 150 kişilik ekip halinde Türkiye’ye gönderirseniz bunları eğitirim’ dedim. Ancak bakan ‘Bu kadar olmaz 10 kişi gönderirim’ dedi. Sonra o adamları dahi göndermediler. Ben de Türkiye’ye döndüm, bir daha bunlarla ilişkim olmadı” ifadesini verdi.

TOLON'UN TUTUKLULUK GEREKÇELERİ SÜRÜYOR...

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, geçen hafta sonu delil yetersizliğinden tahliye edilmişti. 7 ay tutuklu kalan Tolon’un tahliye gerekçesinde, Tolon dahil birçok kişinin tutuklanmasına neden olan Ergenekon belgesinin, 2001 yılında basın organlarınca ifşa edildiği için gizliliğinin bulunmadığı vurgulanmıştı. 

İTİRAZ DİLEKÇESİ
Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcıları, emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un serbest bırakılmasına ilişkin itiraz dilekçesini ilgili mahkemeye vermişti. Cumhuriyet savcılarınca İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesine sunulan itiraz dilekçesinde, Hurşit Tolon hakkındaki tahliye kararı kaldırılarak, yakalama emri çıkartılması istenmişti.

RET KARARI
Dilekçeye bakan mahkeme, itirazın reddedilmesine karar verdi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılarının, emekli Orgeneral Tolon hakkında yakalama emri çıkarılmasına ilişkin yaptıkları başvuru, İstanbul 12.
Ağır Ceza Mahkemesi heyetince değerlendirildi.

Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu’nun başkanlık yaptığı ve iki üyeden oluşan mahkeme heyeti, savcılığın dilekçesiyle birlikte 25 klasörü inceledi.

Savcıların talebini reddeden mahkeme heyetinin ret gerekçesinde, “Tolon’un suça ilişkin kuvvetli şüphesi ve tutuklama nedenlerinin devam ettiği, ancak yaşı ve sağlık durumu nedeniyle serbest kalması gerektiği” kaydedildi.

Mahkeme heyetinin, kararında ayrıca, Tolon’un tahliyesine karar veren hakimin esasa ilişkin gerekçesini de eleştirdiği öğrenildi.

Ajanslar



Bu haber 472 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,654 µs