En Sıcak Konular

Hamas Arap liderlere tepkili

12 Şubat 2009 21:26 tsi
Hamas yetkilisi Muhammed Nezzal, Gazze'ye yönelik saldırılardaki tutumlarından dolayı tüm Arap liderlerini eleştirirken, Başbakan Erdoğan'ın Davos çıkışına destek verdi.

Bağcılar Holiday Inn Otel'de düzenlenen "Filistin'e Destek için Uluslararası Girişim" prgoramında, Gazze saldırısını değerlendirildi. Konferansta Arap ülkelerinin Gazze'ye karşı tutumu, Başbakan Erdoğan'ın Davos'taki çıkışı ve Türkiye'nin desteğinden bahsedildi. Konferansta, Arap ülkelerini temsil eden yaklaşık 300 düşünür, Gazze saldırısını değerlendirdi.

Hamas'ı temsilen katılan Muhammed Nezzal, Türk hükümetinin ve milletinin tutumunu överken, Arap ülkelerinin tutumunu eleştirdi. Nezzal, "Bir takım Arap sistemleri bizi destekledi ama büyük bir çoğunluk izlemekle yetindi." diye konuştu.

Türkiye'de milyonların sokağa çıktığını hatırlatan Nezzal, "Başbakan Erdoğan Davos'ta net bir tavır ortaya koydu ve oradan ayrıldı." diye konuştu. Gazze'ye karşı uygulanan ambargoya değinen Nezzal, "Ambargonun amacı Filistin yönetimi ve halkını birbirine düşürmek." dedi.

Dr. Abdullah en Nefisi ise, savaşın nedenlerine ele aralarak değerlendirmede bulundu. Tüm dünyanın Gazze saldırısına seyirci kaldığını söyleyen Nefisi, "Başta ABD ve NATO olmak üzere İsrail'e destek veriyorlar, bunların karşısında nasıl bir direniş sergilenebilir?" diye sordu. Nefisi, Arap ülkelerinin İsrail Devleti arasında ortak çalışmalar olduğuna dikkat çekti.

"Filistin'e Destek" adlı konferans, 14 Şubata kadar devam edecek. Konferansa; Yusuf el Karadavi, Raşid el Gannuşi, Abdullah en Nefisi, Selman el Avde, Ramadan Şalh, Nasır el Umeri, Muhammed Nezzal, Usame Hamdan başta olmak üzere 300'e yakın Müslüman düşünür ve alim katılıyor.

Konferansa Hamas lideri Halid Meşal'in de katılması bekleniyor.

cihan



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,506 µs