En Sıcak Konular

FLAŞ! DSP'nin İstanbul adayı açıklandı

12 Şubat 2009 18:06 tsi
Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Zeki Sezer'e, "AKP değirmenine su taşıma, pırlantalı ortak düzenini güçlendirme" şeklinde mektup gönderen DSP'li milletvekillerinin, "Ya kendin aday ol ya da Kılıçdaroğlu'nu destekle" çağrısının ardından İstanbul

Bir grup milletvekilinin, DSP liderini sorumlu davranmaya davet ettikleri mektuplu bildirinin kamuoyuna yansımasının ardından Genel Başkan Zeki Sezer tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ile 39 ilçe belediye başkan adayı açıklandı.

Zeytinburna Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen törende, DSP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp gösterildi. Adaylığı Sezer tarafından açıklanan Alp, daha önce İstanbul Büşükşehir Belediye Başkanlığı için DYP ve MHP'nin adayı olmuştu.

TEŞKİLATA BASKILAR VAR

Ahmet Vefik Alp ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile diğer tüm adayların katıldığı törende konuşan DSP lideri Zeki Sezer, "Yer yer teşkilata baskılar yapılıyor. Bir ebedi muhalefet var. Kendisine Ana Muhalefet partisi diyor. O parti AKP'nin iktidarda kalışının güvencesidir" dedi.

Yerel seçimlerin DSP bayramı olacağını iddia eden Zeki Sezer, "22 Temmuz'daki seçime girmedik. Eğer girseydik linç kampanyası başlayacaktı. Oy bölmekle suçlanacaktık. Bugün birileri bunu yapıyor. Oy bölmeye çalışmakla DSP'yi suçlayanlar en büyük bölücülüğü yapıyorlar. Biz o dönemde seçime katılmadık. Katılmadık da ne oldu? CHP, ebedi muhalefet partisi, yine bildiğini okudu. Halka tepeden bakan, halkın ihtiyaçlarını görmeyen, halkın derdine kulak vermeyen bildik su geçirmez siyasetine devam etti. AKP'nin iktidarda kalışının güvencesi parti. CHP, toplumun enerjisini ve umudunu çaldı. Halka kulağını tıkadı" dedi.

'AMAN HA LAİKLİK ELDEN GİDER BANA OY VER' DİYORSUN

Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü: "CHP'li arkadaşlar bizim desteğimizle alabilecekleri en büyük oyu aldı. Adamın karnı aç, adama proje götürmüyorsun. Sadece 'Aman ha laiklik elden gider bana oy ver' diyorsun. Aç karnına laikliği nasıl koruyacaksın? İşsizliğe çözümün var mı? Adam seni dinler mi? Tabi ki dinlemez. Sen vatandaşı sahipsiz bıraktın. Sen ona kardeş, yoldaş olmadın olamazsın. Çünkü tepeden bakıyorsun."

Zeki Sezer, "Çok şeye kızıyorum da en çok neye kızıyorum biliyor musunuz? Yok AKP kömür veriyormuş, yok buzdolabı veriyormuş. Vatandaş da bu nedenle AKP'ye oy verecekmiş. AKP kömür veriyorsa iyi yapıyor canım. Daha fazla versin. Tayyip Erdoğan da bunu oğluna sorsun. Bir pırlanta yüzükle kaç ton kömür alınır? Ya da bir gemiye kaç ton kömür sığar?" şeklinde konuştu.



Bu haber 702 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,448 µs