En Sıcak Konular

Serhan Bolluk da Ergenekon davasında

12 Şubat 2009 15:17 tsi
Serhan Bolluk da Ergenekon davasında ''Hakan Saraylıoğlu'nun öldürülmesine iştirak etmek'' suçundan yargılanan Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk'un dosyasının, ''Ergenekon'' dava dosyasıyla birleştirilmesi kararlaştırıldı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya ''Ergenekon'' davası kapsamında tutuklu olan Serhan Bolluk katılmadı.

Mahkeme heyeti, aynı mahkemenin diğer heyetinin baktığı ''Ergenekon'' davası ile kendilerinin baktığı dava dosyası arasında şahsi ve hukuki bağlantı bulunduğunu belirterek, Bolluk hakkındaki ''adam öldürmeye iştirak'' suçundan açılan dava dosyasının ''Ergenekon'' dava dosyasıyla birleştirilmesine karar verdi.

''Hakan Saraylıoğlu'nun öldürülmesine iştirak etmek'' suçundan hakkında açılan davanın dosyası ''Ergenekon'' dava dosyasıyla birleştirilen Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk'un savunması, birleşen dosya üzerinden alınacak.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, bu suçtan tutuksuz yargılanmasına başlanan ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanığı Serhan Bolluk katılmadı.

Duruşmada söz alan Bolluk'un avukatı Osman Aydın Şahin, gazeteci olan müvekkilinin ajandasındaki notlara dayanılarak iddianame hazırlandığını ve iddianamede maddi yanlışlık bulunduğunu öne sürdü.

Avukat Şahin, terör örgütü DHKP/C'nin açıklamasında olay tarihinin 2 Şubat olarak belirtildiğini ancak cesedin 1 Şubatta bulunduğunu ifade ederek, örgütün bu eylemi benimserken yalan söylediğini savundu.

Bu olayın da çeşitli gazetelerde çıktığını anlatan Şahin, iddianamenin, terör örgütünün bildirisi doğru kabul edilerek düzenlenmesinin üzücü olduğunu dile getirdi.

Duruşmada görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayar, Bolluk'un dosyasının ''Ergenekon'' dava dosyasıyla birleştirilmesini istedi.

Bunun üzerine söz alan avukat Şahin, ''Ergenekon'' davasında 11 sanığın avukatı olduğunu, o dosyada bu eylemle ilgili hiçbir bulgunun yer almadığını ifade ederek, bunun kapsamlı olan ''Ergenekon'' dosyası ile birleştirilmesi halinde Bolluk'un aklanma hakkının da elinden alınacağını düşündüklerini söyledi.

Avukat Şahin, dosyaların birleştirilmemesini talep etti.

Mahkeme heyeti, aynı mahkemenin diğer heyetince bakılan ''Ergenekon'' dosyası ile Bolluk'un bu dosyası arasında şahsi ve hukuki bağlantı olduğunu, iddianamenin de birleştirme talebiyle düzenlendiğini kaydetti.

Bu dosyaların birleştirilerek sanığın hukuksal konumunun değerlendirilmesinde yarar olduğunu belirten mahkeme heyeti, Bolluk'un dosyasının ''Ergenekon'' dava dosyasıyla birleştirilmesini kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti, Bolluk'un savunmasının da birleşen dosya üzerinden alınmasını hükme bağladı.


-İDDİANAMEDEN-


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 1 Şubat 2006 tarihinde bağla boğularak öldürülen Hakan Saraylıoğlu'nun Küçükçekmece İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde cesedinin bulunduğu, terör örgütü DHKP/C'nin internet sitesinde de ''DHKC 355; bir halk düşmanı bir kontracıyı cezalandırdık'' başlıklı örgüt açıklamasında, ''Saraylıoğlu'nun örgüt elemanlarınca gözaltına alındığı, sorgulandığı, bütün suçları nedeniyle cezalandırıldığının'' yer aldığı kaydedildi.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Ulusal Kanal'a ait reji odasında yapılan aramalarda Serhan Bolluk'un 2005 tarihli ajandasının ele geçirildiği ifade edilen iddianamede, ajandanın 19, 20 ve 21 Şubata ait sayfalarında Bolluk'un el yazısı ile maktulün adının yazıldığı, terör örgütünün açıklamasındaki bilgilerle ajandaki bilgilerin de örtüştüğü belirtildi.

İddianamede, ajandada örgüt açıklamasında yer almayan fazladan bilgilerin bulunduğu, ismi geçen görevlilerin telefon numaralarının yazılı olduğu bildirildi.

Bolluk'un, Saraylıoğlu'nun kimliği belirlenemeyen DHKP/C militanları ile birlikte sorgusuna katıldığı, sorgu sırasında ajandasına el yazısı ile notlar aldığı, bu şekilde Saraylıoğlu'nun öldürülmesine iştirak ettiği öne sürüldü.

İddianamede, Bolluk'un ''tasarlayarak adam öldürmeye iştirak'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

(aa)




Bu haber 475 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,722 µs