son gelişme | " /> son gelişme | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'da son gelişme

12 Şubat 2009 13:17 tsi
Ergenekon'da son gelişme
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, önemli bir karara imza attı. Ergenekon ve Aydınlık ve DHKP-C üçgenindeki en karanlık cinayetlerinden biri daha Ergenekon kapsamında.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, ''Hakan Saraylıoğlu'nun öldürülmesine iştirak etmek'' suçlamasıyla yargılanan Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk'un bu dosyasının, ''Ergenekon'' dava dosyasıyla birleştirilmesine karar verdi.

HAKAN SARAYLIOĞLU CİNAYETİ  VE AYDINLIKTAN ÇIKAN BELGE

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan Ulusal Kanal yöneticisi ve Aydınlık Dergisi Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk’a ait olduğu kriminal olarak da tespit edilen ajandada Ergenekon-DHKP-C bağlantısı daha da somutlaşıyor. Söz konusu ajandada, örgüt mensubu Hakan Saraylıoğlu isimli şahsın sorgulandığı ile ilgili bilgiler yer alıyor. DHKP-C Saraylıoğlu’nun hain olduğu gerekçesiyle infaz edildiğini kendi yandaşlarına internet üzerinden duyurdu. Şubat 2006’da iple boğularak öldürülen Saraylıoğlu’nun cesedi İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunmuştu. DHKP-C Hakan Saraylıoğlu’nu sorguladığını ilan etmişti. Bu durumda Serhan Bolluk’a ait ajandadaki sorgu notları dikkat çekiyor. Zira örgütün duyurusunda yer alan bilgilerin tamamının, hatta detaylarının bu ajandada kayıtlı olduğu belirtiliyor. Örneğin DHKP-C terör örgütünün üstlenme metninde “Sammy ya da Steaven; Amerikan Başkonsolosluğunda CIA görevlisi. Alex ile aynı durumda.” şeklinde yazıldığı hâlde ajandada bu bilgilere ilaveten Baja soyadı bulunuyor. Yine DHKP-C’nin üstlenme metninde “Bazı operasyonlarda CIA, MI-5 ve MI-6 ile, Alman BND ile işbirliği yapıyorlar. BND ile yapılan işbirliğinden birinde Alman istihbaratçı Hans Stenzel ile birlikte Türkiye bağlantılı bir Yugoslav insan kaçakçılığı operasyonunda Hans denilen kişi Jochim adlı kişiyi kaçıyorken vuruyor ve nehre atarak boğuyor. Olay faili meçhul olarak kalıyor.” şeklinde yazılıyken bu bilgiye ilaveten ajandada ajanların telefon numaraları da bulunuyor.

DHKP-C'ye ait sitelerde ise, örgütün 3 Mart 2004'te üniversite öğrencisi Önder Babat'ı öldürdüğü iddia edilen Hakan Saraylıoğlu'nu sorguladıktan sonra infaz ettiği belirtiliyordu.



Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,690 µs