En Sıcak Konular

Kontör dolandırıcılarından kurtulmanın yolu

12 Şubat 2009 11:17 tsi
Kendini polis, jandarma, savcı ya da hakim olarak tanıtarak kontör dolandırıcılığı yapan şahıslardan, sabit telefon numarası isteyerek kurtulmanın mümkün olduğu bildirildi.

Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, kontör dolandırıcılığı yapan şahısların kendilerini polis, jandarma teşkilatında çalışan rütbeli personel, savcı ve hâkim olarak tanıttıklarını söyledi. Bu şahısların, muhataplarını genellikle korku ve telaşa düşürecek şekilde hareket ettiğini ifade eden Ekizer, "Dolandırıcılar muhatabın adına kayıtlı telefonla üst düzey yöneticilerin rahatsız edildiğini, Organize Suç Örgütü içerisinde faaliyet gösterildiğini ve terör örgütü mensuplarının adına kayıtlı telefonu kullandığını, ayrıca adına kayıtlı kredi kartı bilgilerinin kopyalandığını, bu nedenle kısa zaman içerisinde yüklü miktarda hesap ekstresi geleceğini, bu durumda kendilerinin suçlu olacağını belirtiyor. Ardından da suçların faillerinin belirlenmesi amacıyla çalışmaların devam ettiğini, ancak çalışmanın bir an önce bitirilmesi için telefon kontörüne ihtiyaç duyulduğunu söylüyorlar. Korku ve telaşa kapılan muhataplarında çoğu zaman istenen talebe olumlu cevap verdikleri yapılan çalışmalar neticesinde ortaya çıkıyor." dedi.

Böyle durumlarla karşı karşıya kalan vatandaşların kesinlikle bu kişilere kontör veya kredi kartı bilgilerini vermemeleri gerektiğini vurgulayan Ekizer, vatandaşların şahısların beyanlarının doğru olup olmadığını 155 Polis İmdat telefonunu arayarak teyit etmesinin büyük önem arz ettiğini kaydetti. Arayan şahıstan, çalıştığı iş yerinin sabit telefon numarasını talep etmeninin çoğunlukla kontör dolandırıcısı olan şahsın telefonu kapatmasıyla neticelendiğini belirten Ekizer, "Hiçbir emniyet görevlisinin, telefon üzerinden kontör talebinde bulunmayacağı, banka ve özel bilgilerini talep etmeyeceği herkes tarafından bilinmelidir. Konu hakkındaki uyarılarımızı haberdar olmayan yakınlarınızla da paylaşarak meydana gelebilecek mağduriyetleri önleyebilir ve bizlere suçla mücadelemizde büyük destek olabilirsiniz." açıklamasında bulundu.

Cihan
 



Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,883 µs