En Sıcak Konular

CHP'nin tarikatçısı konuştu

12 Şubat 2009 10:39 tsi
CHP'nin tarikatçı adayı Aydın, çevresinden bin Kadiri'yi de CHP saflarında katacak. Aydın CHP'ye katılışıyla ilgili konuştu. Konuşmasında 'Yaşar Nuri' geçiyor..

CHP'nin imam adayının rozet taktığı Abdül Hafız Aydın, Kadiri tarikatı mensubu. Bu pazar Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin'in de katılacağı törende Hafız Aydın, çevresinden bin Kadiri'yi de CHP saflarına katacak.

CHP İstanbul İl Teşkilatı pazar günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve İl Başkanı Gürsel Tekin'in de katılacağı bir program ile Kadiri tarikatına mensup Abdül Hafız Aydın'a tören düzenlemeye hazırlanıyor. Önceki gün CHP'nin Sultanbeyli Belediye Başkanı adayı olan eski imam Osman Nuri Bedir tarafından parti rozeti takılan Aydın'ın yaklaşık 1000 kişiyle birlikte CHP'ye katılması bekleniyor. Önümüzdeki pazar 13.00'te düzenlenecek tören, CHP'nin Sultanbeyli Seçim Merkezi'nde yapılacak.

TASAVVUF İNSANI

Abdül Hafız Aydın 41 yaşında. Toplu taşımacılık işiyle uğraşıyor. Siirt'in Tillo ilçesinde doğan Aydın, İstanbul'da oturuyor. Kadiri tarikatı soyundan geldiğini vurgulayan Aydın, kendisini 'tasavvuf insanı' olarak niteliyor.
Aydın, AKŞAM'a özel verdiği demeçte 'Kadiri tarikatı mensubuyum' dedikten sonra 'Niçin CHP?' sorusuna, şöyle cevap verdi: 'CHP'nin daha iyi hizmet vereceğine inanıyorum. Halka, vatana ve millete başarılı hizmetlerde bulunacağıma inanıyorum.'

Aydın sözlerine şöyle devam etti: 'Yaşar Nuri Hoca'yı düşünün. Bizler tasavvuf insanlarıyız. Çok soru geliyor tasavvuf insanları niçin CHP'ye geçiyor diye, bir anlam veremiyorlar. Bu soru tabii ki hoş bir şey değil.'
Hafız Aydın, 'AKP'den belediye meclis üyeliği için başvuruda bulundum. Ama AKP'den istifa edip CHP'ye geçtim. Çünkü CHP'nin daha iyi hizmet vereceğini düşünüyorum' diye konuştu.

'TARİKAT LİDERİYİM' DEMEDİM

Kadiri tarikatının ileri gelenlerinin kendisini tanımadığının sorulması üzerine Aydın, 'Olabilir. Ben tarikat lideriyim demedim. Ben sadece bir tarikat mensubuyum. Kadiri soyundan geliyorum. Hz. Abbas soyundan' dedi. CHP'den hiçbir talebinin olmadığını vurgulayan Aydın, 'Alışveriş söz konusu değil. Hiç kimseye kızgınlığım da yok. Bu sadece kişisel kararımdır' diye ekledi.

II. ADÜLHAMİT DE MENSUP

KADİRİLİK en büyük sufi tarikatlardan biri. Hz. Abdülkadir Geylani yolunun takipçileri tarafından 12.yy'da kuruldu. Sesli zikir yapılması nedeniyle cehri tarikatlar arasında sayılır. Mensupları arasında II. Abdülhamit, Mustafa Hayri Öğüt vardır. Tarikat bütün dünyaya yayılmıştır. Kadirilik birçok kola ayrılarak günümüzde etkinliğini sürdürmektedir. Bu kollar: Esedilik, Eşrefilik, Rumilik gibidir.

Kadiri tarikatının 2. Pir-i Sani'si Şeyh İsmail-i Rum”'ye ait Kadirihane Tekkesi, Tophane'deki Kadiriler Yokuşu'nda bulunmaktadır. Kadiri tarikatına girmek isteyen bir kişinin öncelikle Geylani'nin 10 şartını yerine getirmesi gerekiyor. Ardından şeyh özel bir merasimle yeni müride hırkasını ve tacı giydiriyor.

(Akşam)



Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,364 µs