En Sıcak Konular

Erdoğan: MHP bunun hesabını versin

11 Şubat 2009 21:08 tsi
Kastamonu'daki mitingde monuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlardan MHP'ye batan bankaların hesabını sormasını istedi.

Başbakan Erdoğan, ''MHP'ye, MHP'lilere şunu sorun, önce batırdığınız bankaların hesabını verin. 16 banka o 3.5 yılda battı. Bunun millete faturası 46 milyar dolar. MHP önce bunun hesabını versin'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Nasrullah Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti Hükümeti'nin ekonomik alanda attığı adımlardan örnekler vererek, kişi başına milli gelirin 3 bin 300 dolardan 10 bin dolara çıktığını anlattı. İhracatın da 36 milyar dolardan 132 milyar dolar seviyesine yükseldiğini belirten Başbakan Erdoğan, borçlanma faizini de yüzde 63'ten yüzde 13-14'e düşürdüklerini kaydetti.

TL'den de 6 sıfırı attıklarını hatırlatan Başbakan Erdoğan; ''Bu sıfırları bizim paramıza MHP'liler koymadı mı? CHP'lisi koymadı mı? DYP'lisi, ANAP'lısı koymadı mı? Hepsi koydular. Biz bu sıfırları atacağız dedik. 'Yapamazsınız' dediler. Enflasyon patlar, çatlar dediler. Biz geldik bu 6 tane sıfırın tamamını da attık. Paramızı para yaptık yaptık." dedi.

125 yıldır tamamlanamayan İnebolu Limanı'nı AK Parti Hükümeti'nin bu limanı tamamlayarak uluslararası bir liman haline getirdiğini anlatan Erdoğan, şunları söyledi:

"CHP'nin iktidar olduğu dönemleri iyi biliyoruz. Ekmeğin, gazyağının, benzinin karneyle satıldığı günleri iyi biliriz. Türkiye'nin kuyruklarda enerjisini tükettiği dönemleri de iyi biliriz. Sayın Baykal Enerji Bakanlığı yaptı. Enerji Bakanı olduğu zaman, 12 Eylül öncesinde Türkiye'de benzin istasyonlarında nasıl kuyrukta beklediğimizi de biliriz. 3.5 yıl MHP'nin ortak olduğu iktidar daha dün gibi hatırımızda. MHP'lilere şunu sorun: önce batırdığınız bankaların hesabını verin. 16 banka o 3.5 yılda battı. Bunun millete faturası 46 milyar dolar. MHP önce bunun hesabını versin. Kimin cebinden çıktı bu para? Milletimin, vatandaşımın cebinden çıktı.'' dedi.

samanyoluhaber



Bu haber 730 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,877 µs