soruşturma talebi! | " /> soruşturma talebi! | "/>

En Sıcak Konular

Eruygur'un eşi hakkında soruşturma talebi!

11 Şubat 2009 20:02 tsi
Eruygur'un eşi hakkında soruşturma talebi! Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur'a ait olduğu iddia edilen ses kaydına hukukçulardan tepki geldi.

Hukukçular, Adalet Bakanlığı'nın Mukaddes Eruygur'un '12. ve 14. mahkemeler bizdendir' sözüne inceleme başlatması gerektiğini söyledi.

Konya Eski Baro Başkanı Avukat Hasip Şenalp, internete de düşen bu konuşmanın hukuki vicdanı kanatan bir konuşma olduğunu vurguladı.

Sözü geçen kişilerle ilgili soruşturma başlatılması gerektiğini ifade eden Şenalp, "Eğer bu durum ayyuka çıkartılmazsa hukuka olan güven kamuoyu nezdinde sarsılacaktır. Özellikle orada vurgulanan 'bizden' tabiri ise çok yanlış bir ifadedir. Bu nedenle Eruygur hakkında düzenlenen rapor yokmuş gibi davranılmalı ve dava yeniden ele alınmalı." dedi.

Ses kaydının kamuoyunda hukuka ve yargıya olan güven duygusunun sarsılmasına sebep olduğunu belirten avukat Mehmet Şimşek ise, ses kayıtlarında geçen 'bazı mahkemeler bizden bazı mahkemeler başkalarından' sözlerinin kabul edilmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Hukukun, milletin her bir ferdine gerekli olduğuna dikkat çeken Mehmet Şimşek, "Yargı organlarının bu şekilde siyasallaştırılmasının kimseye faydası yoktur. Yargının siyasallaştırılmasının acı sonuçlarını millet olarak öderiz. Bu beyanların öncesinde ses kaydında adı geçen Ergenekon sanıkları hakkında tahliye kararı verilmesi de oldukça manidardır. Yargının bu şekilde yıpratılmasına karşıyız. Yargının yıpratılmaması için de yargı mensuplarından gerekli hassasiyeti göstermelerini talep ediyoruz." şeklinde konuştu.

Basın yayın organlarında yer alan ses kayıtlarının hukuk ve adalete olan güveni sarstığının altını çizen avukat Ahmet Bal da, ses kayıtlarının mutlaka araştırması gerektiğini aktardı.

Bal, ses kaydında yer alan bazı sanıklara tahliye kararı verilmesinin ise kafalarda şüphe bıraktığını sözlerine ekledi.

cihan

 



Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,489 µs