En Sıcak Konular

Azeri Komutan toprağa verildi

11 Şubat 2009 19:01 tsi
Azerbaycan'da uğradığı suikast sonucu öldürülen Hava Kuvvetleri Komutanı Rail Rızayev toprağa verildi.

Azerbaycan'da bu gün sabah saatlerinde evinin önünde uğradığı suikast sonucu ölen Hava Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Rail Rızayev veda töreni sonrası toprağa verildi.

General Rzayev için Azerbaycan Savunma Bakanlığı Eğitim Merkezi'ne veda töreni düzenlendi. Törenine devlet erkânı, hükümet yetkilileri ve yabancı ülkelerin misyon şefleri katıldı. Suikast sonucu ölen Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Rzayev, veda töreninin ardından ailesinin isteği üzerine Bakü'deki Yasamal bölgesi mezarlığına defnedildi.

Defin törenine Azerbaycan Genelkurmay Başkanı Necmeddin Sadıgov, Azerbaycan Cumhurbaşkanının askeri konulardan sorumlu danışmanı Vahid Eliyev, Devlet Gümrük Hizmetleri Başkanı Elçin Guliyev, Azerbaycan Askeri Komiseri Aliağa Hüseynov, Jandarma Kuvvetleri Komutanı Zakir Hesenov, Hava Kuvvetleri Komutanlığından yetkililer, milletvekilleri ve devlet yetkilileri katıldı.

Defin sonrası generalin anısına havaya ateş edildi ve Azerbaycan Milli Marşı seslendirildi.

Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Rzayev bugün evinin önünde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti. Azerbaycan Askeri Savcısı Hanlar Veliyev ve Azerbaycan Başsavcı Yardımcısı Rüstem Usubov olay yerinde incelemelerde bulunken, olay ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Askeri Savcı Veliyev, "General Rzayev'e evinin önünde arabasındayken bir el ateş edildi. Saldırı Rzayev'in şoförü arabadan çöp atmak için ayrıldığı zaman yapıldı. Şoför kurşun sesi duymadığını sadece arabanın cam sesini duyarak olay yerine geldiğini anlattı. Kafasında ağır yaralanan Rzayev hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamadı." diye konuştu.

Azerbaycan Başsavcı Yardımcısı Usubov ise saldırının kim tarafında yapıldığının henüz bilinmediğini ifade etti.

Azeri General Rail Rzayev 10 Mart 1945 yılında Bakü'de doğdu. 1966 yılından itibaren dönemin SSCB Savunma Bakanlığı'nın Bakü Askeri Bölgesi'nde çeşitli görevlerde bulundu. 1969 yılında kışla komutanlığını yaptı. 1978 yılında Rusya'nın Tver kentinde bulunan Mareşal Jukov adına Hava Savunma Askeri Akademisi'ni bitirdi. 1982 yılından itibaren Bakü Askeri Bölgesi'nde üst düzey makamlarda bulundu. Azerbaycan'ın bağımsızlık kazanmasının ardından 1993 yılında Rzayev Savunma Bakan Yardımcısı ve Hava Kuvvetleri ile Hava Saldırılarında Savunma Kuvvetleri Komutanı görevine getirildi. General Rzayev evli ve 3 çocuk babası idi.

ajanslar




Bu haber 718 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,590 µs