En Sıcak Konular

Bu Davos esprisi Erdoğan'ı kızdırır !

11 Şubat 2009 18:53 tsi
CNNTURK'deki 'Nası Yani?' programına konuk olan Metin Akpınar, ince göndermelerle (!) Davos'ta yaşananları değerlendirdi. İşte ilginç sözler...

"İlk bir dakika tamamdı. İngilizcesi de tamamdı. El hareketleri başlayınca biraz zorlandı. 'Olmaz' daha kötü olmaya başladı. Ondan sonra 'Excuiseme' biraz daha zorladı işi. Her harekette şeker yükseldi, öfke artttı, hanımefendinin gözyaşları. Öbür tarafta Peres'in davranışı, nötr gibi durduğu halde, o sırada kalbinin kaç attığı ölçülse bilmem nerelere giderdi. Bütün bunları görünce de aynı zamanda bir olumsuzluğun da gelişmekte olduğunu seziyorsunuz. Artı terkediş, kağıtları yerleştiriş, Arap Birliği'nin kalkıp bir anlamda tebrikti. Orda Başbakan artık kendinde olduğunu belli etti çünkü bilinçli bir şekilde, kısa bir süre onun elini sıktı. Tam gidiyordu, bu sefer de BM Genel Sekreterimiz mi oluyor? Ben son zamanlarda Birleşmiş Milletler'i unuttuğum için! Zaten Birleşememiş Milletler diyordum! Son zamanlarda da yok artık yani! Ona rağmen belki de adımın kişisel şeyiyle Amr Musa'yı oturttu. Bütün bunları izleyince, Türkiye'nin geleceği konusunda endişelenmemek olası değil."

NE ÇABUK GELDİLER!

Akpınar'ın bu konuşmasından bir kaç saniye sonra yayına rejiden bir ses girdi. Telsiz anonsu gibi duyulan ses karşısında Akpınar'ın tavrı yine şaşırttı: "O kadar ileri geri konuştuk mu? Ben daha Estergon'dayım, Ergenekon'a gelmedim..."

MODERATÖR KONUSUNDA HAKLIYDI ANCAK...

Akpınar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, moderatörün kendisine fiziksel müdahalesine sert tepki vermesinin doğru bir tavır olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Sayın Başbakan'ın moderatöre karşı davranışında, son grup toplantısında söylediği kafa atmak ya da iki tane çakmak hariç, haklı ve doğruydu. Hiç bir moderatörün, hangi 'post'ta yazarsa yazsın, bir ülkenin başbakanını kolunda dürterek ikaz etme hakkı yoktur. Ona itirazı fevkalade hakkıdır Sayın Başbakan'ın. Ancak Davos'u terketmesi, 'Davos'a bir daha gelmeyeceğim, bundan sonra Davos benim için bitmiştir' gibi egosantrik, çocuksu ve ben yaklaşımı çok sağlıklı karşılanamaz diye düşünüyorum. Orada yapılacak şey moderatöre uyarıda bulunmak, adil olmadığını söylemek, belki kendisinin gelmemesi değil, moderatörün bir daha böyle toplantıları yönetmemesini istemek. Gitmemeliydi diye düşünüyorum. Kağıtları falan toplayıp gitmesi bence biraz Başbakanımızın, son zamanlarda Amerika'da çıkan 'Erdoğanlaşma', 'Erdoğanca bir davranış' oldu diye düşünüyorum."

YAŞANANLAR YETERİNCE KOMİKTİ ZATEN!

Meral Okay, Metin Akpınar'a "Mizahçı olarak baktığınızda Davos'ta yaşananlar size ne çağrıştırdı?" sorusunu yöneltti. İşte Akpınar'ın cevabı:

"Onu sahneye taşımak epey zor. Çok abartmak lazım. Orada karate falan yapardık moderatöre! Olan yeterince komikti."

Televizyon Gazetesi



Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,534 µs