Azerbaycan'dan büyük ilgi! | " /> Azerbaycan'dan büyük ilgi! | "/>

En Sıcak Konular

Veli Küçük'e Azerbaycan'dan büyük ilgi!

11 Şubat 2009 16:35 tsi
Veli Küçük'e Azerbaycan'dan büyük ilgi! Ergenekon davası Azerbaycan'da neden bu kadar ilgi görüyor?

Azerbaycan`ın muhalefete yakınlığı ile bilinen Yeni Musavat gazetesi, Silivri Hapishanesi`nde bulunan Ergenekon tutuklarıyla görüştü. Ergenekon sanıklarının avukatlarıyla birlikte Silivri`ye giren ve Ergenekon davasını çok yakından takip ettiğini belirten gazete muhabiri, davanın Azerbeycan`da büyük bir ilgi gördüğünü söyledi.

Mahkeme sırasında Veli Küçük`e sorularının yazılı olduğu bir kağıdı kızı ve avukatı olan Zeynep Küçük vasıtasıyla ileten Yeni Musavat muhabiri Zabil Mügabiloğlu, bu yolla yaptığı röportajı gazetesinde yayımladı.

Röportajda sorulara ciddi bir "Türk" vurgusuyla cevaplar veren Veli Küçük, davaya "Ergenekon" isminin verilmesinin kasıtlı olduğunu ve bu ismi taşıyan bir terör örgütünün varlığını ileri sürmenin Türklük duygusu taşıyan herkesi rahatsız ettiğini iddia ediyor. "Ergenekon Türkün Kabe'sidir" ifadesini kullanan Küçük, hazırlanan iddianamenin telefon kayıtlarına dayalı ve yetersiz bir "iftiraname" olduğunu savunuyor.

"Bu dava Türk milletinin direncini kırmak için Avrupa ve ABD'nin isteğiyle hazırlanmıştır" diyen Veli Küçük, kendisinin Türkiye Silahlı Kuvvetleri içerisinde çok sevilen bir general olduğunu da öne sürüyor. Küçük`e göre, "Dış güçler orduyu ezmek ve halkın gözündeki itibarını yok etmek için Silahlı Kuvvetlerin bu meseleye müdahale etmesi için çalışıyor."

Davanın nasıl sonuçlanacağı yönündeki bir soruya ise Küçük, iddianamedeki hiç bir suçlamanın delili olmadığı ve sonucun bir "fiyasko" olacağını iddia ediyor.

Veli Küçük, "Ergenekon" iddianamesinde yer alan ve örgütün Azerbaycan'da darbe girişimine destek verdiği yolundaki iddialarla ilgili bir soruya, "Azerbaycan'da darbe yapmak istediğime dair yazılanlar iddia değil deliliktir" sözleriyle cevap veriyor.

"Ben Türk milliyetçisiyim, AB'ye ihtiyacım yok. İhtiyacım olan 300 milyonluk bir Türk Birliğidir. Onun da yolu Diyarbakır'dan değil Tanrı dağından, Ergenekon'dan ve Ankara'dan geçecek" sözleri yüzünden gözaltında olduğunu iddia eden Veli Küçük, serbest kalırsa ilk olarak Azerbaycan'a gideceğini kaydediyor.

Yeni Musavat gazetesinde yayımlanan Veli Küçük röportajı, Ergenekon zanlısının "Türk Türkü, Tanrı Türkü korusun" ifadeleriyle sona eriyor.

Dünya Bülteni



Bu haber 750 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,661 µs