En Sıcak Konular

Hükümetten olumsuz IMF açıklaması

11 Şubat 2009 16:07 tsi
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, IMF ile üzerinde anlaşamadıkları konular bulunduğunu belirterek, "Davos'ta bir takım temaslarda bulunduk. Bu temasların müzakereye dönüşmesini bekliyoruz. Yeni bir gelişme olmadığı için şu anda söylenecek bir şey yok" dedi.

TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ise, Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısında Türk iş dünyası için somut kararların alınmasını umut ettiklerini söyledi.

Ekonomik Koordinasyon Kurulu, Devlet Bakanı Nazım Ekren başkanlığında toplandı. TÜİK'te yapılan toplantıya Devlet Bakanları Kürşad Tüzmen, Mehmet Şimşek, Ticaret ve Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve ekonomi yönetimi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan Ekren, küresel finans krizini ve yansımalarını yakından izlediklerini ve gerekli önlemlerin alındığını söyledi. 2002 yılından beri Türkiye'de ekonomik göstergelerin istikrarlı bir şekilde olumlu seyir izlediğini vurgulayan Ekren, bu dönemde kamu ve finans sektöründe şeffaflığın arttığını kaydetti.

Küresel krizden etkilenen ülkeler içerisinde Türkiye'nin en iyi durumda olan ülkelerin başında yer aldığını söyleyen Ekren, "Gelişmiş ülkelerde küresel finans krizi nedeniyle büyük önlem paketleri hazırlanıyor. Krize giren büyük ilkelerde finans sektörünün zararları çok büyük. Zaten devasa paketlerin nedenini de burada aramak gerekir" diye konuştu.

Bakan Ekren, küresel krizin etkilerini en aza indirmek ve özel sektörü güçlendirmek için gerekli tüm tedbirlerin alındığını, devletin doğrudan piyasaya bütçeden para aktardığını, Merkez Bankası'nın ciddi anlamda inisiyatif kullandığını hatırlattı. Ekren, 2013 vizyonlarının Türkiye'yi bölgesinde en büyük ekonomiye sahip ülke konumuna getirmek, 2023 vizyonlarının ise Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi haline getirmek olduğunu tekrarladı. Ekonominin dinamizmini korumak için koordinasyonu güçlendirdiklerini anlatan Ekren, makro ekonomik dengelerin korunması için de TÜSİAD ile birlikte projeler ürettiklerini, bu projelerin tasarrufu artıracağını bildirdi. Bakan Ekren, bu dönemde sektörel reformlara da ağırlık verdiklerini sözlerine ekledi.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ise, IMF ile yapılan görüşmelere verilen 10 günlük aranın ne zaman biteceğinin sorulması üzerine, "IMF ile üzerinde anlaşamadığımız konular var. Davos'ta bir takım temaslarda bulunduk. Bu temasların müzakereye dönüşmesini bekliyoruz. Yeni bir gelişme olmadığı için şu anda söylenecek bir şey yok" yanıtını verdi.

TÜSİAD Başkanı Yalçındağ da, Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısında Türk iş dünyası için somut kararların alınmasını umut ettiklerini belirterek, "Bugün Türk iş dünyası olarak neler düşündüğümüzü anlatacağız. Reel sektörün sıkıntılarını dile getireceğiz" dedi.



Bu haber 531 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,010 µs