fena şaşırttı! | " /> fena şaşırttı! | "/>

En Sıcak Konular

Kemal Kılıçdaroğlu fena şaşırttı!

11 Şubat 2009 13:15 tsi
Kemal Kılıçdaroğlu fena şaşırttı! CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, canlı yayında Topbaş'tan öyle bir istekte bulundu ki Kırca bile gülümsedi. Peki Kılıçdaroğlu ne istedi? İşte cevabı...

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cihan Kamer'in dünkü iddialarına bugün cevap verdi. Kılıçdaroğlu işin içinde bir üçkağıt var; ancak açıklamadı derken Topbaş'tan da seçimler için emanet oy istedi.

"TOPBAŞ BUNLARI BİLMELİ"

Sayın Topbaş diyor ki İstanbul dünyayla yarışıyor. Sayın Topbaş acaba İstanbul 15 yıl önce metropol şehirleri arasındaydı şimdi kaçınçı sırada? Bunları biliyor mu acaba? Gerçekten merak ediyorum. Yani İstanbul'un gerilediğini biliyor mu acaba? Dünyayla yarışmıyoruz, dünya liginde aşağılara gidiyoruz gittikçe. Bunu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan, İstanbul'u yöneten bir belediye başkanı mutlaka bilmesi gerekiyor.

TOPBAŞ'I DÜELLOYA ÇAĞIRDI

Bir de bu şehri nasıl bir vizyonla yönetibeleceklerini biliyorlar mı gibilerinden bazı şeyler söyledi. Sayın Topbaş'tan istirham ediyorum gelsin, ben de İstanbul vizyonunu anlatıyım Sayın Topbaş'ta anlatsın. Siz de hakemlik yapın halkta karar versin. Bakalım biz İstanbul'u nasıl bir İstanbul olarak düşünüyoruz. İstanbul'u dünya markazı yapmassanız, belediye başkanlığı yapmayacaksınız o kentte. İstanbul'u külter başkenti yapmassanız başkanlık yapmayacaksınız o kentte. İstanbul'a 15 yılda 12,5 kilometre metro yapıyorsanız, orada belediye başkanlığı yapmayacaksınız, temel nokta budur.

11 TRİLYON RANT AKTARILDI"

Eğer siz hayatınız büyük bir kısmını İstanbul'da trafikte geçiriyorsanız orada belediye başkanlığı yapmayacaksınız. Eğer 1 liralık işi 5 liraya yaptırıyor, birilerine kaynak aktarıyorsanız o ülkede, o beldede, o kentte belediye başkanlığı yapmayacaksınız.

Eğer siz 48 saatte gözü doymayan bir iş adamına 11 trilyonluk rant sağlıyorsanız o koltukta oturmayacaksınız. Bizim söylediğimiz bu.

"TOPBAŞ BANA OY VERSİN"

Ben açık ve net söylüyorum. Sayın Topbaş'tan da istirham ediyorum. Bu seçimlerde bana oy versin, beş yıl sonra ben bu kente 80 kilometre metro yapmassam istifa edeceğim ve Sayın Topbaş'ın yanında ona destek olacağım. Bu kadar açık, net ve kararlı konuşuyorum.

İSTANBUL'A METRO MÜJDESİ

Bakın biz hesabını ve kitabını yaptık. 80'in üzerinde 100'e yakın bir hesap çıktı ben ihtiyatlı adamım. Dedim ki arkadaşlar 100 çıkıyor ancak gelin biz 80 yapalım 100 olursa seviniriz, 100'de olabilir.

Bu kadar açık ve net söylüyorum. İstanbul'da yoksulluğu tarihe gömeceğim ben.

"BU KENTİN VİZYONU OLMALI"

İstanbul şu anda bölünmüş vaziyette. Beyaz yakalılarla mavi yakalıların kucaklaştığı hiç bir alan yok. Eğer İstanbul'da meydanlar yoksa. Kent enerjisini nerede boşaltacak. Nerede bu meydanlar, nerede bu kültür.


internethaber

 



Bu haber 1,184 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,112 µs