-Video | " /> -Video | "/>

En Sıcak Konular

Barolarda ses kaydı paniği -Video

11 Şubat 2009 09:30 tsi
Barolarda ses kaydı paniği -Video Org. Şener Eruygur'un eşi Mukades Hanım'ın internete düşen ses kaydında isimleri geçen Ankara, İstanbul ve İzmir Baroları panik halde jet açıklama yaptılar..

İnternette video paylaşım siteleri ve haber portallarına düşen ve Ergenekon terör örgütü (ETÖ) zanlısı emekli Orgeneral Şener Eruygur’un eşi Mukaddes Eruygur’a ait olduğu iddia edilen ses kaydında şok iddialar yer aldı.

‘12 VE 14. AĞIR CEZALAR BİZDEN’

MUKADDES Eruygur’a ait olduğu öne sürülen ses kaydının son bölümünde İstanbul’daki iki ağır ceza mahkemesiyle ilgili şok iddialar yer alıyor. Hurşit Tolon’u ‘delil yetersizliği’nden tahliye eden 12. Ağır Ceza Mahkemesi hakkında şok iddianın bulunduğu kayıtta Mukaddes Eruygur olduğu öne sürülen kadın ‘Şimdi bu Zekeriya Öz (Ergenekon savcısı) 13. Mahkemede. İtirazlarımızı bunlar kapatıyor. 12. ve 14. Mahkemeler bizdenmiş’ diyor.

BAROLAR PANİKTE

Ses kaydında Mukaddes Eruygur, Ankara, İstanbul ve İzmir Barolarının kendilerini arayarak "biz hazırız" dediğini söylüyordu. Ses kaydı internete düşünce üç baroyu panik sardı.

Yayınlanan ses kaydında Mukaddes Eruygur ‘Ankara Barosu, İstanbul Barosu, İzmir Barosu hazırız biz dediler. (...) Sinan Aygün nasıl çıktı dedim. Sinan Aygün’ün yanında Hisarcıklıoğlu vardı dedi. Sizin arkanız nerde arkanız dedi bana...’ diyor. Eruygur’un ‘Biz hazırız dediler’ iddiasında bulunduğu Ankara, İstanbul ve İzmir baroları, Ergenekon operasyonlarına karşı yaptıkları açıklamalarla dikkat çekmişlerdi. Bu üç baro değişik zamanlarda yaptıkları açıklamalarda ‘Ergenekon operasyonlarının siyasi hesaplaşma olduğunu’ iddia edip, insan haklarının ihlal edildiğini öne sürmüşlerdi.

BAROLARIN AÇIKLAMALARI

Kayıtlardaki  iddialara cevap veren İstanbul Baro Başkanı Muammer Aydın, ‘Hiçbir baro bir sanığın yakınını arayıp ‘biz hazırız’ demez. Böyle birşey mümkün değil. İstanbul Barosu olarak biz kesinlikle böyle bir şey yapmadık’ dedi. Ankara Barosu olarak herhagi bir şekilede Mukaddes Eruygur’u aramadıklarını belirten Ankara Baro Başkanı Vedat Ahsen Coşar ise ‘Hanımefendi rüya mı görmüş. Bizi hiçbir şekilde bağlamaz. Biz hiçbir şekilde böyle bir temas halinde olmadık. Kendisini de eşini de tanımam. Biz o tür işlerin içerisinde olmadık. Demek ki bir rüya görmüş’ dedi.

İŞTE O SES KAYDI



Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,891 µs