Ses kayıtları nereden çıkıyor ne ifade ediyor? | " /> Ses kayıtları nereden çıkıyor ne ifade ediyor? | "/>

En Sıcak Konular

Ses kayıtları nereden çıkıyor ne ifade ediyor?

11 Şubat 2009 08:54 tsi
Ses kayıtları nereden çıkıyor ne ifade ediyor? Ergenekon bir ahtapot gibi. Bacakları gövdeden, gövdeyi baştan ayırmak mümkün değil. Devam eden davada orgeneralleri kurtarıp, altta kalanları feda etmek kolay olmayacağa benziyor.... Ali Akkuş yazıyor...

Ali Akkuş / Zaman
 
Ergenekon bir ahtapot gibi. Bacakları gövdeden, gövdeyi baştan ayırmak mümkün değil. Devam eden davada orgeneralleri kurtarıp, altta kalanları feda etmek kolay olmayacağa benziyor. Son on günde yaşananları yakın plana almakta fayda var.  
 
Eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, komutanlığını yaptığı Veli Küçük için, 'Ben o adamı tanımıyorum' dedi. Küçük, imalı bir cevap verdi: 'Ben o adam değilim. Emrinde çalıştım.' Bu sözlerin hemen ardından internet sitelerine Karadayı'nın cumhurbaşkanlığı seçimine nasıl müdahale ettiğini anlatan ses kaydı düştü. Erkan Mumcu'ya küfreden Karadayı, 'askerin darbe yapacağını' açıkça ifade ediyordu.

Dün başka bir ses kaydı daha düştü gündeme. Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur, GATA Beyin Cerrahisi Servis Şefi Kd. Albay Nusret Demircan'la konuşuyor. Konuşmada Şener Eruygur'un yargıdan nasıl kaçırıldığını görmek mümkün. Aynı gün, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz de GATA'ya gitti. Sivilde tedavisi tamamlanan Ersöz, gönderildiği Silivri'de bir gün bile kalmadı. Avukatı, sağlık gerekçesiyle tahliyesini istedi. Yasadışı dinleme ve izleme kayıtları için de 'emir komuta zinciri içerisinde yaptı' diyerek ilginç bir mesaj verdi. Bu mesajı şöyle anlamak mümkün: Eruygur serbest bırakılıyorsa Ersöz neden içeride kalsın?

Karadayı'nın konuşması gündeme geldiği zaman, 'kayıtları kim yapmış?' sorusu için Levent Ersöz ve Veli Küçük'ü işaret eden haberler yayınlanmıştı. Ersöz, kayıt konusunda uzman biri. Mustafa Balbay'la görüşmesini bile kaydettiği ortaya çıkmıştı. Son kayıtlar da, eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç ve Savcı Salim Demirci'de olduğu gibi çok yakın çevreden çıkmışa benziyor. Belli ki ortam dinlemesi yapılmış, dost meclisinde rahat rahat konuşmuşlar.

Mukaddes Eruygur'un GATA Beyin Cerrahisi Servis Şefi ile yaptığı konuşma çok şeyi deşifre ediyor. Eskiden yakın coğrafyamızdaki ülke liderlerinin tedavi için tercih ettiği GATA, şimdi 'zan altında bulunan isimlere özel ilgi gösteren kurum' gibi imaj veriyor. Çürük raporu ile gündeme gelen YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu için seferber edilen kurum, Ergenekon davasında kendisine gelen herkesi davadan düşürüyor. Dün internete yansıyan görüntülere göre Eruygur, GATA'da eşiyle birlikte gezerken fotoğraflanıyor. Hatırlanacağı üzere Eruygur, sivil hastanede sedyede giderken askerler görüntü almayı engelliyordu. İki doktorun Eruygur için hastanede hiçbir işlem yapılmadığını söylemesi de inanılır gibi değil.

Mukaddes Hanım, mahkemeleri zan altında bırakıyor. '12 ve 14. mahkemeler bizdenmiş.' ifadeleri mutlaka araştırılmalı. Ki 12. Ağır Ceza Mahkemesi daha önce ret kararlarına rağmen Hurşit Tolon'u serbest bırakmıştı. Mahkemenin heyet olarak değil tek bir hakimin onayıyla verdiği tahliye çok tartışılmıştı. Tolon bile tahliyeye inanamamıştı. Mukaddes Eruygur, üç büyük şehrin barosunu da tartışmalı hale getiriyor. İstanbul Baro Başkanı ve ekibi Ergenekon'un avukatı gibi davranıyor. Diğer barolara ne demeli? Barolar da Ergenekon örgütü içinde mi?
 



Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,674 µs