sahte Yüzbaşı kim? | " /> sahte Yüzbaşı kim? | "/>

En Sıcak Konular

Çiller'le 2 kez görüşen sahte Yüzbaşı kim?

11 Şubat 2009 08:08 tsi
Çiller'le 2 kez görüşen sahte Yüzbaşı kim? Çiller, Başbakanlığa yüzbaşı üniformasıyla gelen o kişi ile görüştü, ancak bu kişinin gerçekte kim olduğunu bilmiyordu.

Tansu Çiller'in, Başbakan olduğu dönemde mafya-devlet-siyaset üçgenindeki kirli ilişkilerin kilit ismi Abdullah Çatlı ile iki kez görüştüğü ortaya çıktı. PKK'nın eylemlerinin yoğunlaştığı dönemde terörle mücadele için oluşturulan ekibe dahil edilen Çatlı, Tansu Çiller'e Başbakanlık Binası'nda yüzbaşı olarak takdim edildi. Çiller, 'PKK nasıl biter' diye sorduğu Çatlı'nın gerçek kimliğinden habersizdi. İkinci görüşmede ise Çatlı sivil kıyafetleriyle Çiller'le bir araya geldi.

KARAKUTUSU ANLATTI

Tansu Çiller, Süleyman Demirel'in Çankaya Köşk'üne çıkmasından sonra Haziran 1993'teki DYP kongresinde partinin başına geçti. Kısa bir süre sonra Başbakanlık koltuğuna oturan Tansu Çiller'e o dönemde çok yakın olan bir bürokrat adının açıklanmaması şartıyla Yeni Şafak'a konuştu.

 Tansu Çiller, Başbakan olduktan sonra PKK terör örgütünün eylemlerini artırdığını anlatan eski bürokrat, hükümetin bu konuda çözüm arayışlarına girdiğini hatırlattı. Eski bürokrat, terörle mücadele için dönemin Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar ile emekli Yarbay Korkut Eken'in koordinasyonunda Özel Harekatçı polislerden bir ekip oluşturulduğunu belirtti.

SUBAY ÇATLI BAŞBAKANLIK'TA

Eski bürokrat terörle mücadele için oluşturulan ekibe, 12 Eylül öncesinde Ankara Bahçelievler'de 7 TİP'linin öldürülmesiyle ilgili aranan Abdullah Çatlı'nın da dahil edildiğini söyledi. Dönemin önemli tanığı, Çatlı'nın, Başbakan Çiller'le yaptığı iki görüşmeye tanıklık ettiğini belirterek şunları anlattı: 'Abdullah Çatlı, Başbakanlığa arka kapıdan girdi. Üzerinde yüzbaşı üniforması vardı. Çatlı, görüşmeyi ayarlayanlar tarafından Başbakan Çiller'e 'PKK ile mücadelede büyük deneyimleri olan seçkin bir subay' diye takdim edildi.

ÇATLI'YA TERÖRÜ DANIŞTI

Görüşmede Çiller 'yüzbaşı Çatlı'ya PKK ile mücadelede neler yapılması gerektiğini sordu. Çatlı'nın anlattıklarını not aldı. Çiller terörü bitirme konusunda ne kadar kararlı olduğunu, bunun için yasaysa yasa, kaynaksa kaynak, yetkiyse yetki ne yapılması gerekiyorsa yapma konusunda en ufak bir tereddütünün bulunmadığını söyledi. İkinci görüşme yine Başbakanlık'ta oldu. Çatlı bu kez sivil kıyafetle geldi. Birincinin devamı şeklinde bir görüşmeydi.

ÇİLLER'E KAHRAMAN OLARAK TANITTILAR

Tansu Hanım devlet geleneğinde yetişmiş, devletin çarklarını bilen bir siyasetçi değildi. Yani deneyimi yoktu. Bu nedenle Çatlı'yı tanımaması gayet doğaldı. PKK beş yüzer kişilik gruplarla karakollar basıyordu. 'Devlet 48 saat sonra Şırnak'ı geri aldı' şeklinde başlıklar atılıyordu. Terörün azdığı dönemlerde Başbakan günlerce uyuyamıyordu. Bu nedenle konuşmalarında 'dil sürçmeleri' çok sık yaşanıyordu. Tansu Hanım'ın tek hedefi terörü bitirmekti. Bu nedenle sırtını Genelkurmay'da Doğan Güreş Paşa'ya, Emniyet'te de Mehmet Ağar'a yaslamıştı. PKK ile mücadele edecek kadrosu yoktu. Çatlı olağanüstü şartlarda bir kahraman olarak tanıtıldı.'

Yeni Şafak



Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,837 µs