Karargâh Evleri'ne operasyon! | " /> Karargâh Evleri'ne operasyon! | "/>

En Sıcak Konular

Karargâh Evleri'ne operasyon!

11 Şubat 2009 08:10 tsi
Karargâh Evleri'ne operasyon! Ergenekon terör örgütüne (ETÖ) yönelik operasyonlar sırasında varlığı ortaya çıkarılan Karargâh Evleri ile ilgili olarak askerî savcılık harekete geçti.

Karargâh Evleri'ne askerî savcıdan operasyon: 5'i subay 7 kişi gözaltında 
 
 
Ergenekon terör örgütüne (ETÖ) yönelik operasyonlar sırasında varlığı ortaya çıkarılan Karargâh Evleri ile ilgili olarak askerî savcılık harekete geçti. Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde Karargâh Evleri yapılanması içerisinde yer alan aralarında teğmen, üsteğmen ve yüzbaşının bulunduğu 5 muvazzaf subay Ankara ve İstanbul'da gözaltına alındı. 
 

KARARGAHEVLERİ RAPORU'NUN 1 NUMARASI

İlk olarak, “Karargâhevleri Raporu’nun 1 numarası” olarak kayıtlara giren İbrahim Arslan yakalandı.

Rapora ek olarak hazırlanan örgütsel şemada en üst konumda bulunan ve sivil olan İbrahim Aslan’ın, İstanbul Metrocity Alışveriş Merkezi’nde işyeri bulunuyor.

Ardından listede yer almayan, ancak Arslan’la bağlantısı olduğu öne sürülen B.Ç. ile O.E. adlı siviller de gözaltına alındı. İstanbul’da 4 kişinin daha gözaltına alınacağı öğrenildi. Soruşturma kapsamındaki gözaltılar arasında, İP Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin’in de bulunduğu öğrenildi.

İŞTE O BELGE

 
 
Askeri Savcı'nın talimatıyla gözaltına alınanlar arasında İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin ve işadamı İbrahim Arslan da bulunuyor. Gözaltı sayısının artabileceği iddia edildi. İstanbul'da gözaltına alınan 3 subayın dün gece Ankara'ya gönderildiği öğrenildi.

Ankara'da Terörle Mücadele ekiplerince Batıkent'te gözaltına alınan Gültekin ise İl Jandarma Alay Komutanlığı'na teslim edildi. Muvazzaf subaylarla ilgili olarak 4 gün ek gözaltı süresi alındığı öğrenildi. Zanlıların, sorgularının ardından askerî mahkemeye çıkartılması bekleniyor. Dava Genelkurmay Askerî Mahkemesi'nde açılacak. Karargâh Evleri'nin Türk Silahlı Kuvvetleri içinde, İşçi Partisi'yle bağlantılı illegal bir yapılanma olduğu iddia ediliyor.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki Karargâh Evleri yapılanması ile ilgili olarak geçtiğimiz yıl temmuz ayında çeşitli iddialar gündeme gelmişti. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Genelkurmay Başkanlığı'na iletildiği iddia edilen rapora göre Hava Kuvvetleri'nde 6'sı kurmay albay 20'den fazla subay, askeri öğrenci ve sivil memurun, bu yapılanmada yer aldığı öne sürülüyor.

MİT'in Genelkurmay Başkanlığı'na ilettiği belge daha sonra Ergenekon operasyonu kapsamında İşçi Partisi'ne düzenlenen baskında bulunmuştu. İşçi Partisi'nin genel merkezinin 4. katında yapılan arama sırasında 'Konu: İP/Karargâh Evleri' başlıklı beş sayfalık belgede, "İşçi Partisi ve Alevi kesimin yanı sıra bazı TSK mensupları ve memurların da katılımıyla, emperyalistlerle Cumhuriyet karşıtları, yıkıcıları ile mücadele amacıyla bir hareket başlatıldığı yönünde hassas kaynaktan bilgiler intikal etmiştir. Yürütülecek bu çalışmalarda hiçbir kurum ve oluşumun zarar görmemesi için 'Karargâh Evleri' adı altında, çekirdek kadroların oluşturulmasının öngörüldüğü alınan bilgilerdendir." deniliyor. Karargâh Evleri başlığı altında hazırlanan şemanın en üst kısmında İbrahim Arslan var. Buna bağlı isimler olarak da (İ.Yaşar Hacısalihoğlu-Türkiyem topluluğu), (Askeri kesim- Albay Cengiz Köylü), (Alevi kesim - Dede) yazılı. Şemada, askerî kesimin altında yerleştirilen iki oktan birisinin altında Harp Akademisi, diğerinde ise Hava Harp Okulu başlıkları ayrılmış. Harp Akademisi başlığı altında da Albay Cengiz Köylü, Albay Yavuz Göker, Albay Turan Toker, Fırat Kaymakçıoğlu, Hasan Günay Aktaş, Osman Şen, Mahmut Mehil Başdemir, Turan, Kemal, Y.Selim Özmen ve Rıza Okur isimleri yazılı. Hava Harp Okulu başlığı altında da, Binbaşı Bülent yazılı. Öğrenciler başlığı altında ise Ozan Nizam, Gökhan Gülşen, Cihan Akyol, Alper Özkan, Emre Yılmaz, Çağdaş Doğan, Onur Sönmez, İbrahim Polat gibi isimler var. Şemada ayrıca 'Destek sağlayan', 'Memur kesimi' gibi ek uzantılarda da bazı isimler yazılıydı. Bilgiler Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar tarafından askerî savcılığa iletilmişti.

Perinçek duruşmada 'ilgimiz yok' demişti

Ergenekon terör örgütü (ETÖ) davasında geçtiğimiz haftalarda savunma yapan tutuklu sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Savcı Nihat Taşkın'ın 'Karargâh Evleri'yle ilgili çalışmalarınızı değerlendirir misiniz?' sorusu üzerine Perinçek, 'böyle bir çalışmanın kesinlikle olmadığını' ifade etmişti. Bu belgenin nereden çıktığını tutuklu sanıklardan Nusret Senem'in açıklayacağını belirten Perinçek, 'Genelkurmay Başkanlığı'nın da bu belgenin İP ve Ergenekon ile ilgisinin olmadığını 2 kere açıkladığını' kaydetmişti. Perinçek, duruşmada şu görüşleri dile getirmişti: "Bizim ordunun içinde Karargâh Evleri diye bir çalışmamız yok. Askerî yargı da bunu soruşturuyor. 2 ay içinde açıklanacak. Bizim partinin böyle bir şey yapması mümkün değildir. İP böyle bir alçaklığı yapmaz. Ordu içinde ordu, ordu içinde Karargah Evleri örgütlemez."
 
zaman



Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,521 µs