Son General de çıkıyor mu? | " /> Son General de çıkıyor mu? | "/>

En Sıcak Konular

Son General de çıkıyor mu?

10 Şubat 2009 17:12 tsi
Son General de çıkıyor mu? Tutuklu sanık Levent Ersöz'ün adı birbirinden korkunç iddialarla gündeme gelmişti.

Jandarma İstihbarat Daire Başkanlığı yaptığı dönemde Ersöz'ün Ergenekon'un telekulağı olarak dönemin Genelkurmay Başkanı Özkök dahil 2500 kişiyi dinlettiği ortaya çıktı. Ayrıca Ersöz’le ilgili ölüm kuyularından, Hizbullah operasyonlarında ele geçirilen silahlara kadar bir çok karanlık olayda parmağı olduğu iddiaları var.

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün tutuklanma gerekçeleri "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Silahlı örgüt kurup yönetmek" ve "evrakta sahtecilik".

Bu genel suçlamaların detayları ise, iddiaların vahametini ortaya koyuyor. Terör örgütü iddiasıyla başlatılan Ergenekon soruşturması kapsamında aranırken kaçan ve 6 aylık bir firar döneminin ardından yakalanan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, en başta Jandarma İstihbarat Daire Başkanlığı yaptığı dönemde, Ergenekon'un telekulağı olmakla suçlanıyor.

2500 KİŞİYİ DİNLETTİ İDDİASI

Ersöz'ün hanesine yazılanlar sadece basit birer iddia değil. Görev yaptığı dönemde yasadışı olarak 2500 kişiyi dinlettiği ortaya çıkmış, Ersöz, bazı gazetecileri takip ettirdiğini ve dinlettiğini kendi ifadeleriyle de doğrulamıştı.

"Üstlerim emretti yaptım" diyen Ersöz'ün komutanı da Sarıkız ve Ayışığı darbe hazırlıklarının mimarı olduğu iddia edilen Şener Eruygur paşaydı. Nitekim bu darbe planlarına karşı çıktığı sonradan anlaşılan dönemin Genel Kurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök de Levent Ersöz tarafından dinletilmişti.

Ersöz'ün "Sarıkız" ve "Ayışığı" isimli darbe girişimlerinde de Ergenekon sanığı Emekli Org. Şener Eruygur ile birlikte hareket ettiği iddia ediliyordu. Ancak ortaya çıkan son bilgiler ve Ersöz'ün itirafları bu suçlamaları iddia olmaktan öteye taşıdı.

KAYIP SİLAHLAR

Ayrıca Ersöz Şırnak il jandarma komutanıyken terör örgütü Hizbullah'a yönelik bir operasyonda ele geçirilen silahlar da, Şırnak alay komutanlığı envanterine kayıtlı çıkmıştı. Ersöz, TSK'ya ait silahların bir terör örgütünde çıkmasının izahını da da henüz yapmış değil.

KAYIP ŞAHISLAR VE ÖLÜM KUYULARI

Ersöz'ün çok sayıda faili meçhul cinayet ve kayıp vak'alarının sorumlusu olduğu da iddia ediliyor. İddialara göre Levent Ersöz, Veli Küçük ve Atilla Uğur asıl yapılanmalarını Güneydoğu Anadolu bölgesinde kurdu. Ve bu dönemde bir çok insan kayboldu. O döneme şahitlit eden bazı şahıslar kayıpların ya infaz edildiğini ya da asit kuyularına atılarak ölüm kuyularına gömüldüğünü iddia etti.

İLGİNÇ BAĞLANTI

Teröristbaşının askeri yetkililerle görüştüğünü iddia ettiği dönemde de İmralı'nın komutanı Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'dü.

YARSAV İLE YEMEK ZİRVESİ

Ersöz'ün adı AK Parti'ye kapatma davası sürecinde de geçti. YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ve Ersöz'ün bir liman restoranında biraraya gelerek dava ile ilgili fikir alışverişinde bulunmayı planladıkları ortaya çıktı. Bütün bu iddialar cevap bekliyor. Ancak Levent Ersöz Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un izinden giderek tahliye için çabalamaya devam ediyor.

GELENEK (!) SÜRÜYOR; SIRA ERSÖZ'DE Mİ?

'Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklu bulunan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz GATA Haydarpaşa Hastanesi'ne sevk edildi. Org. Eruygur ve Tolon'dan sonra sıra geldi daha alt rütbeli paşalara. İlk sıra Tuğgeneralde. Yolu GATA'dan geçen Ergenekon tutuklusu generallerin tahliye edilmesi gelenek haline gelirken sıra ETÖ'nün telekulağı Tuğgeneral Levent Ersöz'e geldi. Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, GATA Haydarpaşa Hastanesi'ne sevk edildi. Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün avukatı Ali Rıza Dizdar, tedavi gördüğü Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Silivri cezaevine nakledilen müvekkilinin, yolda tansiyonunun yükseldiğini, kanamasının olduğunu belirterek, Silivri Devlet Hastanesi'ne sevk edildiğini bildirdi. Dizdar, hastaneye sevk kararının cezaevi doktorları tarafından bakım ve tedavinin revirde yapılamayacağı gerekçesiyle verildiğini tahmin ettiğini söyledi.

'TAHLİYE KOKAN HAREKETLER' BUNLAR !

Levent Ersöz, daha sonra Silivri Devlet Hastanesi'nden Jandarmaya ait bir minibüsün eşliğinde Sağlık Bakanlığı 112 ambulansıyla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ulaştırıldı. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisi önünde ambulansın içinde doktorlarca muayene edildi. Yaklaşık 1,5 saat süren muayenenin ardından Ersöz, aynı ambulansla GATA Haydarpaşa Hastanesi'ne gönderildi. Bu arada, ambulansın içindeki muayene ve GATA'ya sevki sırasında basın mensuplarınca fotoğraf ve görüntü alınmaması amacıyla jandarmaların ambulansın önünde dizildikleri görüldü.




Bu haber 692 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,824 µs