En Sıcak Konular

Erdoğan'dan istikrar vurgusu

10 Şubat 2009 15:31 tsi
“Bu ülkeyi karanlık işlerden kanunsuz güçlerden temizliyoruz. Türkiye’nin aydınlık yarınlarına yürüyüşümüzü kararlılıkla sürdürüyoruz”

Başbakan Erdoğan, 52 yılda 41 kez seçime gidildiğini, 16 aya bir seçim düştüğünü, bu da istikrarsızlığın bir kanıtı olduğunu söyledi. AKP ile bu durumun değiştiğini belirten Erdoğan, “Her seçimde halkımızın artan desteği ile karışlaşıyoruz. Her oyun hakkını vererek sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasına, Kocaeli’nde on binlerce vatandaşın katıldığı büyük bir kalabalıkla mitinglerini gerçekleştirdiklerini kaydederek, sağanak yağışa rağmen vatandaşları alanı terk etmemesinin anlamlı olduğunu ifade etti.

“16 AYDA BİR SEÇİM YAPILIYORDU”

Erdoğan, 52 yılda Türkiye’de 41 kez seçim yapıldığını, ortalama olarak 16 aya bir seçimin düştüğünü söyledi. 2002 yılına kadar Türkiye’de eksik aksak bir süreç yaşandığını belirten Erdoğan, bu zaman zarfında istikrar yakalamadığını, tüm bu yaşananların istikrarsızlığın bir göstergesi olduğunu kaydetti.

3 Kasım’da siyasi iradenin gelip millete teslim olduğunu ve bunun ardından AKP’nin anahtarları teslim aldığını belirten Erdoğan, muhalefetin hükümetin 5 yıla doğru gittiğini görünce seçim istediğini, her yola başvurarak seçime gidilmesini talep ettiğini anlattı. Erdoğan, “Seçimi 5 ay öne aldık. Ne oldu yüzde 34’le iktidara gelen AKP, yüzde 47 ile tekrar iktidara geldi. Millet ne yaptı millet tokat atarak AKP’yi yine iktidar yaptı” diye konuştu.

22 temmuz seçimleri öncesinde "seçim ekonomisi, seçim siyaseti uyguluyorlar" diye iftira attıklarını belirten Erdoğan, bugünde yine aynı senaryoların yaşandığına dikkat çekti. Muhalefetin Tunceli valisine yönelik yaptığı açıklamaları eleştiren Erdoğan, “Türkiye Cumhuriyeti’nin valisine veya valilerine karalama kampanyası başlatma içine girdiler. 81 il'in 81 valisi de Tunceli valisinin yaptığını yapar. Sosyal dayanışma için yoksula yaptığı ayni yardımı Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı bir şeyle ilintili hale getirmeye çalışanlar var. Ben valimizin bu hassasiyetini takdir ediyorum” şeklinde konuştu.

“SON SEÇİMDEKİ OYUMUZA BAKIP YEN GELİP YATMADIK”

Muhalefetin yapısının bu olduğunu, doğru olmayan bir siyasetle hareket ettiklerini söyleyen Erdoğan, muhalefetin söylemlerinin aksine bugün Türkiye’nin her yerinde istikrar ortamı olduğunu söyledi. “AKP olarak milletimizle aynı istikamete baktık. Ülkemizi bugünlere taşıdık” diyen Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

“Seçimler, iktidarında muhalefetin de millet tarafından gözden geçirilmesidir. Bu süreçte adaylardan kendilerini muhasebe etme şansı vardır. AKP’nin her seçimde artan desteği vardır. Biz yüzde 47’nin oyunu aldık diye şımarmadık. Her seçim sonrasında milletimizle daha çok kucaklaştık. 14 Ağustos 2001 tarihinde AKP’yi kurduğumuzdan bu yana her an seçime hazırlıklı bir parti olduk. Son seçimdeki oyumuza bakıp, yan gelip yatmadık.”

“ÇAMUR SİYASETİNDE TECRÜBELİLER”

Erdoğan, muhalefeti kastederek, seçim atmosferini iftira ile gölgeleyerek yol almaya çalışanlar olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Ellerinde dosyalar benim belediye başkanlarıma şimdi de iftira atıyorlar. Benim belediye başkanlarımın bir kabahati varsa yargıya gidersiniz. Belediye başkanlarının milletvekili gibi dokunulmazlığı da yok. Gidin suç duyurusunda bulunun. Niye bulunmuyorsunuz? Çünkü yaptığınız işini tutarlı olmadığını biliyorsunuz. Yaptıkları işin kendilerine dokunacağını biliyorlar da onun için yargıya gitmiyorlar. Çamur siyasetinde belli tecrübeleri olduğu görülüyor. Biz onlar gibi konuşmayız, biz bir şey söylersek, adımı atar, gerekli yerlere suç duyurusunda bulunuruz.”diye konuştu.

“HALK MANTIK DIŞI DERSEN AYNI CEVABI ALIRSIN”

Bu seçimin Türkiye’de demokrasinin geriye gideceği bir seçim olmayacağını, demokrasinin daha da güçleneceği bir seçim olacağını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

“AKP içerde ve dışarıda Türkiye’nin ve milletimizin hem hakkını, hem de vicdanını temsil eden bir siyaset izleyecektir. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye çağdaş dünyanın bir parçasıdır. Anamuhalefet lideri 'AB yolunda atılan adımları destekleyeceğiz' diyor. İnşallah desteklerler. Göreceğiz uygulamalarını. Türkiye AKP ile eksen değiştiriyor.
Bize akıllarınca diplomasi öğretmeye çalışanlar önce halkımız ile konuşmayı öğrensinler. Kendi halkı ile konuşamayanlar, kendi halkından kopuk olanlar, çağdaş dünya ile bütünleşemezler. Bir diplomat, ‘AKP’nin oylarını artırması hiçbir mantık izah edemez’ demiş, işte diplomasi ile siyasetçi arasındaki fark bu kadar açıktır. Bu anlayış CHP’nin temel yaklaşımını da ortaya koyan bir anlayışıdır. Bunların kemikleşmiş mantıkları budur. Bunların halkan anladığı budur, demokrasiden anladığı budur. Sen bu seçimi halk mantık dışı davrandı diye yorumlarsan yine aynı cevabı alırsın.”

Erdoğan, Baykal’ın, demokrasi sadece seçim demek değil sözünü de eleştirerek, “Sorarım, muhalefet ak olana kara demek mi?” dedi.
CHP’nin son dönemde gerçekleştirdiği açılımları olumlu gördüğünü de belirten Erdoğan, “CHP’nin polit büronun içine kapanmasını asla doğru bulmuyoruz, açılımlarını güzel buluyoruz. Seçimden seçime de olsa bu milletin yaşama biçimini değerlerini görmeleri bizi mutlu eder” şeklinde konuştu.

“KENDİMİZE GÜVENİMİZ TAM”

AKP kendine güvendiği için talep üzerine seçimleri 5 yıldan 4 yıla indirdiğini de belirten Erdoğan, “Cumhurbaşkanını halk seçsin dediler onu da yaptık. AKP bu ülkenin yarınlarını sahiplenecek gençliğe güvendiği için seçim yaşını da 30’dan aşağıya çekti. Not edin, şimdiden seçim sonrası ne diyeceklerini merak ediyorum” diye konuştu.

“Ne önceki seçimlerde milletin ne dediğini anladılar, ne de Davos Zirvesi’nde bizim ne dediğimizi anladılar” diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
“6.5 yılda Türkiye öyle bir atılımın içine girdi ki artık boşa geçirecek vakit yok. Bu çıtayı bu kadar yükseğe biz koyduk. Bugünde şikayet edecek halimiz yok. İnşallah milletimizin yüzünü güldüreceğiz. Biz en başta hedeflerimizi açıkladığımız zaman hayalcilikle suçlayanlar, yaptığımız eserleri kullanarak şimdi istifade ediyorlar. Önümüzdeki süreçte Boyabat-Sinop, hemen ardından Samsun-Ankara duble yolunu açıyoruz. Bunlar 6 yılda oldu. Bu hizmetler bu denli hızlı bitti ve halen de hızla devam ediyor. Bunları ağ gibi Anadolu’nun dört bir yanına örüyoruz. Ankara-Eskişehir tünelini açıyoruz. İnşallah hızlı trenle bu yol gidilecek. İstanbul-Eskişehir, Ankara-Konya çalışmaları da devam ediyor. İnşallah Ankara Konya 1 saat 15 dakikaya inecek. Karayolları da duble yol olarak tamamlanacak. Bu iktidar konuşmuyor, iş üretiyor. Benim vatandaşım da bunları görüyor. Bu ülkeyi karanlık işlerden, kanunsuz güçlerden temizliyoruz. Her oyun hakkını vermek için sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz.

Türkiye’nin aydınlık yarınlarına yürüyüşümüzü kararlılıkla sürdürüyoruz.”
Yerel yönetimlerin de bu sürece büyük katkı sağladığını belirten Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Biz milletin efendisi değil, hizmetkarıyız” sözünü hatırlatarak, “Devleti değil, insanı öne çıkaran bir anlayışla hizmet ediyoruz. Kendi menfaatlerini milletin menfaatlerinin önüne geçiren olursa AKP çatısı altında barınamaz. Biz her kararımızı vicdanımıza sorarak almalıyız. Ben tüm arkadaşlarımın AKP’ye tek bir leke düşürmeyeceğinden eminim. Bunu yapan birkaç kişi de zaten partiden ihraç edilmiştir” dedi.

“GENSORUNUN HAYSİYETİ İLE OYNADILAR”

Muhalefetin gensorunun haysiyetiyle oynadığını da söyleyen Erdoğan, “En son gensoru üzerinde konuşabilecek bir tek kişi bulamadılar. Gensoruyu veren sensin bunun adına konuşacak bir kişi bulamıyorsun. Bu Cumhuriyet tarihinde bir ilktir” dedi.

Seçim kazanmak için oy almak için çalışmadıklarını halkın sevgisine layık olmak için çalıştıklarını da belirten Erdoğan, Türkiye’nin büyük düşünmek zorunda olduğunu vurguladı. Erdoğan, “Fatih küçük düşünseydi bir çağ kapanıp, bir çağ açılmazdı. Yavuz Sultan Selim küçük düşünseydi bütün o zaferler alınmazdı. Atatürk küçük düşünseydi Çanakkale Zaferi kazanılmazdı. İşte bu çok önemli ve büyük bir yolcuktu” diye konuştu.

EŞŞEĞİ SAĞLAM KAZIĞA BAĞLADIK”

Türkiye ekonomisinin AKP iktidarı döneminde olumlu yönde seyrettiğini de belirten Erdoğan, yine AKP ile birlikte, ihracatta gayrisafi milli hasılanın artmasında, kişi başına gelirin 10 bin dolar seviyesine çıkmasında, enflasyonun düşürülmesinde, turizm gelirinin artmasında büyük atılımların gerçekleştiğini kaydetti. Erdoğan, DSP MHP ANAP iktidarında 21 bankanın fona devredildiğini de belirterek, AKP iktidarında bir tane bile bankanın fona devredilmediğini hatırlattı. Erdoğan, “Çünkü biz eşeği sağlam kazığa bağladık” diye konuştu.

“KRİZDEN AZ ETKİLENDİK”

Yüz yılda bir görülen bir krizin içinden geçtiğimizi de belirten Erdoğan konuşmasını şöyle tamamladı:

“Elbette ithalatta ve ihracatta bazı daralmalar olacaktır. Ben biz daha az zarar göreceğiz dedim buna güldüler ama öyle oldu. Çankaya’da koşturuyor, bizde koşturuyoruz onun için bu dönem çok farklı. Bardağın dolu tarafının boş tarafından çok daha iyi olduğunu hep beraber görürüz. Krizin başladığı dönemden itibaren her türlü tedbiri aldık, almaya da devam ediyoruz. KOBİ’lere yönelik, esnaf ve sanatkara yönelik tedbirleri aldık Ekonomik Sosyal Konsey toplantısında da tedbirleri bir kez daha konuştuk. 2008’in son ayında piyasaya enjekte ettiğimiz rakam 10 milyar dolar. Türkiye ekonomisi, birilerinin tasavvur ettiğinden çok daha büyüktür.”
AKP Grup toplantısı Erdoğan’ın milletvekilleri ile yapacağı kapalı oturumla devam etti.

aktif haber



Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,665 µs