Jandarma İstihbarat ilişkisi ne? | " /> Jandarma İstihbarat ilişkisi ne? | "/>

En Sıcak Konular

Turkcell-Jandarma İstihbarat ilişkisi ne?

10 Şubat 2009 14:57 tsi
Turkcell-Jandarma İstihbarat ilişkisi ne? 'Turkcell’le ilişkilerimiz çok güzel devam ediyor. Bunun için de teşekkür etmek istiyorum' Komutan neden teşekkür etti?

Jandarma’nın ‘telekulak’ sorumlusu Uğur, Türkiye’nin en büyük cep telefonu şirketinin sahibi Karamehmet’e, “Turkcell’le ilişkilerimiz çok güzel sürüyor” diyerek teşekkür etti. Uğur aynen şöyle dedi: Komutanım (Ersöz) da buradayken belirtmek istiyorum. Turkcell’le ilişkilerimiz çok güzel devam ediyor. Bunun için de teşekkür etmek istiyorum.Görüşmenin en çarpıcı ve en çok tartışılacak bölümü ise en sonunda. Askerler Karamehmet'e Turkcell konusundaki yardımlarından dolayı teşekkür ediyor. Teşekkür eden kişinin Jandarma'nın telefon dinlemelerini yapan Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı Teknik Takip Dairesi'nin başkanı Albay Atilla Uğur olması ise şu sözlerin önemini daha da artırıyor: "Bu arada komutanım da buradayken (Levent Ersöz) belirtmek istiyorum. Turkcell ile ilişkilerimiz çok güzel devam ediyor. Bunun için de teşekkür etmek istiyorum. Aşağıdaki arkadaşlarla da gayet iyi ilişkiler içerisindeyiz."

Cepleri mi dinlediler?
Gerek Uğur’un bu sözü gerek Karamehmet’in “ABD Irak’ta telefon işine girmemizi ‘asker gelir’ diye istemedi” iması, ordunun Turkcell’le gizli işbirliği konusunda şaibe yaratıyor.

K.Mehmet- Basın çok yanlış yapıyor. Mesela Halis Toprak bey var. Bir gün bana "Tesislerimizi gezer misiniz" dedi. Kalktık Bozüyük'e gittik. O sırada da Başbakan geldi. O zaman Başbakan mıydı değil miydi bilemiyorum. Af edersiniz 15 dakika tuvalete gitti. Ondan sonra da 45 dakika sonra bilmem neyim var dedi. Yemeğe gittik, tatlısını bile yemeden kalktı gitti. Hiçbir şey konuşulmadı. Helikoptere bindik geldik. Normalde havaalanına inersiniz, İstinye'de bir yere indik. Bütün gazeteciler orada. İşte Bozüyük'te bilmem ne konuşuldu falan. Allah var. En ufak bir şey konuşulmadı. Seçilip seçilmeyeceği de belli değildi o zaman zaten. Ama işte öyle yansıyor.

K.Mehmet- Bakın mesela bizim SONERA ile anlaşmamız var. Bu anlaşmaya tıpatıp uyuyoruz. Yok işte Christmas gününe geliyor toplantı. Birinci toplantıya gelmeyince kanunen 15 gün arayla ikinci toplantıyı yapmak lazım. Aramızda anlaşma olduğu için, 20 gün dediler kendileri. 20 gün koyunca, toplantı 24' düne geliyor Kendi ağızlarıyla söylediler. Bu gün gazetede "Ben müslüman olsaydım yapmazdım" falan filan. O toplantıya gelmenize gerek yok. Zaten bir avukat geliyor, ne istiyorsanız onu söyleyeceğiz dedik.  Ama basın çok değişik yansıtıyor. Basında da biz yeni arkadaşlar aldık, yetiştirmeye çalışıyoruz. Üniversite mezunu. Altı ayda bir 26 kişi aldık, onları eğitiyorlar. Eskilerin hepsi yanlış haber yazmaya alışmış, ben yazarım, özür dilerim, tazminatını kalkar öderim gibi düşünüyorlar.

Albay Atilla Uğur- Ankara'da temasta olabileceğimiz, güvendiğiniz bir kimse var mı?

K.Mehmet- Serdar bey diye bir arkadaş var. Ben ismini vereyim, Serdar Çaboğlu. Akşam Gazetesi için. Ondan sonra Bülent Ergin diye bir arkadaş var. O da Show TV İçin. Serdar'ın telefonu 0 532 433 3...Bülent'in ki de 0 532 114 6...

A. Uğur- Bu arada komutanım da buradayken belirtmek istiyorum. Turkcell ile ilişkilerimiz çok güzel devam ediyor. Bunun için de teşekkür etmek istiyorum. Aşağıdaki arkadaşlarla da gayet iyi ilişki içerisindeyiz.

K.Mehmet- Teşekkür ediyoruz Komutanım.

Levent Ersöz- Biz teşekkür ederiz, ayağınıza sağlık. Tekrar görüşmek üzere, iyi günler.

Taraf



Bu haber 997 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,695 µs